Ulkomaalaiset matkailijat pysyvät poissa – näin kävi Helsingin legendaarisille turistiravintoloille

Hankala – suorastaan tappava – yhdistelmä ovat olleet kadonneet ulkomaiset asiakkaat, suljetut yökerhot ja muut viranomaisten rajoitustoimet.

– Pikku hiljaa näyttää paremmalta. Keski-Euroopasta tulee väkeä: italialaisia, saksalaisia ja ranskalaisia... ravintolapäällikkö Sanna Kettunen Konstan Möljästä arvioi elokuun ensimmäisen viikon jälkeen, jolloin lomakausi muualla vasta käynnistyi.

Hänen mukaansa tyyppillinen ulkomainen pöytäseurue on sellainen, jossa yksi asuu Suomessa esimerkiksi työn tai opiskelun takia ja häntä tullaan nyt tapaamaan pitkästä aikaa.

– Periaatteessa kaukomatkailijoitakin voisi tulla, mutta esimerkiksi japanilaiset suunnittelevat matkojaan hyvissä ajoin etukäteen ja he kulkevat usein ryhmissä. Kyselyjä on toki tullut kansainvälisiltä toimistoilta ja on tiedusteltu muun muassa syksyn ruokalistojamme, Kettunen kertoo.

"Suomen kallein ravintola" poltti 6 miljoonaa euroa Helsingin keskustassa – nyt sen paikalle aukeaa harvinaisuus

HOK-Elannon ravintolatoimialajohtajan Henriikka Puolanteen mukaan koronaepidemia on vaikuttanut voimakkaimmin Helsingin ydinkeskustan ravintoloihin ja erityisesti ikoniseen Zetoriin.

– Zetorille tärkeät turistiryhmät puuttuvat nyt kokonaan ja rajoitukset ovat estäneet yökaupan. Näin ollen ravintolaa ei ole kannattavaa pitää auki tässä tilanteessa.

Hänen mukaansa voidaan todeta, että tämän vuoden kesä oli selvästi parempi kuin viime vuonna, vaikka pk-seudun rajoitukset olivat rankemmat kuin vuotta aiemmin.

Helsingin uusi japanilainen ravintola kerää hehkutusta – "En malta odottaa!"

Suomi-ravintolat ovat jo osin auki, kuten Annankadulla Ravintola Lappi. A&S Ravintoloiden paikoista auki ovat muun muassa Senaatintorin Savotta ja Tervasaaren ”kesämökkitunnelmaa” henkivä Savu. Bulevardin Lappi-ravintola Saaga on suljettu.

Turistit ovat suosineet perinteisesti myös venäläisiä ravintoloita.

Caloniuksenkadun venäläiseen Troikkaan voi tehdä jo varauksia. Katajanokan Bellevue myy täyttä häkää rapupaketteja ja Ilja Repin -näyttelyn lippuja. Ullanlinnassa auki on Saslik.

Triplan jättiravintola sulki ovensa lopullisesti – tilalle julkkisten suosimasta Locanda Scappista tuttua ruokaa

Vesivahinko tuhosi klassikkoravintolaa Helsingissä – kuva: vuokralainen juoksutti kylmää vettä kotinsa viilennykseksi

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut