Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Suurin osa Uudenmaan kunnista nyt koronan leviämisvaiheessa – "Epidemiatilanne pääkaupunkiseudulla selkeästi huonoin"

Uudenmaan alueellinen koordinaatioryhmä on todennut, että leviämisvaiheeseen on siirtynyt 11 uutta kuntaa. Ne ovat Hyvinkää, Järvenpää, Karkkila, Kerava, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen, Porvoo, Sipoo, Tuusula ja Vihti. Kaikki nämä täyttävät leviämisvaiheen kriteerit.

Leviämisvaiheessa olivat jo Espoo, Helsinki, Kauniainen, Kirkkonummi ja Vantaa.

Kiihtymisvaiheessa jatkavat Askola, Hanko, Inkoo, Lapinjärvi, Lohja, Loviisa, Raasepori ja Siuntio.

Hus toteaa tiedotteessaan, että uusia rajoituspäätöksiä tehdään kunnissa alueellisen harkinnan perusteella. Pohjapäätökset tekee aluehallintovirasto (avi) ja kunnat tekevät tarvittavat lisäpäätökset.

Alueellinen koordinaatioryhmä päätyi suosittelemaan Etelä-Suomen aluehallintovirastolle, että kokoontumisia rajoitetaan kiihtymisvaiheen mukaisesti. Koordinaatioryhmä myös linjasi, että leviämisvaiheeseen siirtyneet pääkaupunkiseudun ulkopuoliset kunnat tekevät alueellisen harkinnan perusteella tarvittavat lisäpäätökset.

Pääkaupunkiseudun kuntia koskee tämän viikon perjantaista lähtien 12. syyskuuta saakka avin päätös, jossa on muuta Uuttamaata tiukemmat kokoontumisrajoitukset sekä asiakastilojen käyttöön liittyviä rajoituksia.

Koordinaatioryhmä ei suosittele tämän päätöksen laajentamista kaikkia Uudenmaan leviämisvaiheessa olevia kuntia kattavaksi.

– Tähän ratkaisuun päädyttiin, koska Uudellamaalla leviämisvaiheessa olevissa kunnissa on eroja epidemiatilanteen hallinnan ja kuormittavuuden osalta. Epidemiatilanne pääkaupunkiseudulla on selkeästi huonoin. Muiden kuntien osalta tekemämme ratkaisu mahdollistaa rajoitusten paikallisen kohdentamisen ja alueellisen harkinnan, sanoo tiedotteessa kokouksen puheenjohtaja, Husin vs. johtajaylilääkäri Jari Petäjä.

Lue myös: Avi korostaa: Lasten ja nuorten harrastustoimintaa ei ole kielletty pk-seudulla – mahdollista lähikontakteja välttäen