Koronaluvut tasaantuneet – tartuntoja yhä paljon

Koronatestejä tehtiin viime viikolla koko maassa yhteensä noin 142 000 kappaletta. Sirpa Repo

Sirpa Repo

Uusien koronatapausten määrä on pysynyt lähes samalla tasolla viime viikolla edelliseen viikkoon verrattuna. Viikolla 32 uusia tapauksia todettiin yhteensä 5 163, kun edeltävällä viikolla tapauksia todettiin vajaat sata vähemmän, yhteensä 5 072.

Koronatestejä tehtiin viime viikolla koko maassa yhteensä noin 142 000. Niistä positiivisten näytteiden osuus oli 3,6 prosenttia.

Koronatartunnat leviävät tällä hetkellä erityisesti rokottamattomien nuorten ja nuorten aikuisten keskuudessa.

Ulkomailta saatujen tartuntojen osuus oli viime viikolla noin yhdeksän prosenttia.

Tartunnan lähde saatiin selvitettyä hieman yli puolessa tapauksista (52 prosenttia). Kasvaneet tartuntamäärät ja henkilöstöpula ovat kuormittaneet jäljitystä. Lisäksi jäljittäjät eivät aina saa tartunnan saaneilta ja altistuneilta kaikkia tarvittavia tietoja muista mahdollisesti altistuneista.

Tartunnanjäljityksen toteutumisessa on paljon alueellista vaihtelua.

Karanteeniin asetettiin viime viikolla yli 2 200 henkilöä enemmän kuin edeltävällä viikolla. Yhteensä 12 108 henkilöä.

Uusista tartunnoista noin neljännes (24 prosenttia) todettiin henkilöillä, jotka olivat jo karanteenissa. Sosiaali- ja terveysministeriön tiedotteen mukaan osa alueista raportoi tartunnanjäljityksen ruuhkautumisesta ja viiveistä eristysten ja karanteenien asettamisessa.

Koronapotilaita oli kuluvan viikon keskiviikkona sairaanhoitopiirien oman ilmoituksen mukaan sairaalahoidossa yhteensä 106. Heistä perusterveydenhuollon osastoilla 12, erikoissairaanhoidon osastoilla 65 ja teho-osastoilla 29 potilasta.

Koko epidemian aikana tautiin liittyviä kuolemia on ilmoitettu eiliseen mennessä yhteensä 1 008.

Erikoissairaanhoidon kuormitus on kokonaisuudessaan hieman kasvanut. Kasvaneiden tartuntamäärien myötä erityisesti tehohoidon tarve on kasvanut viimeisten viikkojen aikana.

Valtaosa sairaalahoitoa tarvitsevista potilaista on rokottamattomia.

Suomessa noin 69 prosenttia väestöstä on saanut ainakin yhden rokoteannoksen. Kaksi rokoteannosta on saanut noin 44 prosenttia väestöstä.

Elokuussa alkaneet 12–15 -vuotiaiden rokotukset ovat edenneet ripeästi. Ensimmäisen rokoteannoksen on tästä ikäryhmästä ehtinyt saada jo noin 24 prosenttia.

Kommentoi

Mainos: Helsingin Uutiset

Pääkaupungin keskusta on edelleen the place to be – katso tästä ytimen tarjonta

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut