Historiallista rakennusta laajennetaan lasipaviljongilla Kampissa – luvassa uusi elokuvateatteri, ravintoloita ja tapahtumatilaa

Lasipalatsin aukiolle avautuu vuonna 2023 uusi viihtymisen keskus, kun Helsingin vanhan linja-autoaseman tiloihin valmistuva Kulttuurikasarmi aloittaa toimintansa.

Kulttuurikasarmin tarkoitus on herättää koko kortteli eloon kolmella uudella elokuvateatterilla, ravintoloilla, paviljongilla, tapahtumatilalla ja tapahtumalavalla. Rakentaminen alkaa syyskuussa.

Linja-autoaseman rakennusta laajennetaan Narinkkatorille uudella lasisella paviljongilla. Lasipalatsin aukiolle nousee myös tapahtumalava, joka mahdollistaa erilaiset performanssit ja ulkoilmakonsertit. Elokuvasalit rakennetaan maan alle.

Lasipalatsin Amos Rex -taidemuseota ylläpitävä Konstsamfundet on yksi Kulttuurikasarmi-hankkeen keskeisiä taustavoimista ja tulee omistamaan itse rakennuksen.

Rakennuksella on pitkä historia. Alun perin venäläisille joukko-osastoille suunniteltu kasarmikokonaisuus oli nimeltään Turun kasarmi. Turun kasarmin huoltorakennus – tuleva Kulttuurikasarmi – on ainoa säilynyt jäänne 1918 kansalaissodassa palaneesta kasarmikokonaisuudesta, joka juontaa juurensa 1800-luvulle.

Talo on suomalaisille tunnettu pitkään palvelleena linja-autoasemana. Tuoreemmin rakennuksessa on toiminut muun muassa kaupungin näyttelytila.

Hankkeen taustalta löytyvät merkittävät kotimaiset toimijat: Lasipalatsin kiinteistöt omistava Föreningen Konstsamfundet r.f, NoHo Partners Oyj, BioRex Cinemas Oy sekä Ilona Studios Oy. Osapuolten investointi hankkeeseen on yhteensä noin 30 miljoonaa euroa.

Kulttuurikasarmin rakentamisesta vastaa SRV ja suunnittelusta Arkkitehtitoimisto Sarc Oy.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: HotLips

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut