Seksuaalista häirintää epäillään seurakunnan nuortenleirillä Helsingissä – "Asia ymmärrettävästi järkyttää"

Helsinkiläisen seurakunnan järjestämässä nuorten toiminnassa epäillään seksuaalista häirintää, tiedottaa Helsingin seurakuntayhtymä. Asiasta on tehty poliisille tutkintapyyntö. Poliisi on aloittanut esiselvityksen.

– Otamme tapauksen erittäin vakavasti, sillä Helsingin seurakunnilla on nollatoleranssi kaikenlaiseen häirintään. Jokainen häirintäepäily tutkitaan. Leireillämme ja kaikessa toiminnassamme pitää voida luottaa siihen, että toimintaamme on turvallista osallistua, kertoo yhtymänjohtaja Juha Rintamäki Kirkko Helsingissä -sivulla.

Epäily tuli ilmi pian erään leirin päättymisen jälkeen.

Lauttasaari-lehden mukaan kyse on Lauttasaaren seurakunnan rippileiristä. Lehti on saanut haltuunsa nuorten vanhemmille lähetetyn viestin asiasta.

– Asia ymmärrettävästi järkyttää nuoria, heidän läheisiään ja myös toiminnan järjestäjiä. Seurakunta ja alueen koulu tekevät yhteistyötä nuorten tukemiseksi. Olemme tiedottaneet asiasta niitä tahoja, joita asian oletetaan tässä vaiheessa koskevan. Koska poliisi parhaillaan selvittää asiaa, emme kommentoi enempää seurakuntien puolelta, vaan asiasta tiedottaa tarvittaessa viranomainen, Juha Rintamäki kommentoi.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut