Seksuaalista häirintää epäillään seurakunnan nuortenleirillä Helsingissä – "Asia ymmärrettävästi järkyttää"

Häirintäepäily liittyy Lauttasaari-lehden mukaan rippileirin tapahtumiin. Kuvituskuva. Arkisto/Hannu Keränen
Kaisa Paastela

Kaisa Paastela

Helsinkiläisen seurakunnan järjestämässä nuorten toiminnassa epäillään seksuaalista häirintää, tiedottaa Helsingin seurakuntayhtymä. Asiasta on tehty poliisille tutkintapyyntö. Poliisi on aloittanut esiselvityksen.

– Otamme tapauksen erittäin vakavasti, sillä Helsingin seurakunnilla on nollatoleranssi kaikenlaiseen häirintään. Jokainen häirintäepäily tutkitaan. Leireillämme ja kaikessa toiminnassamme pitää voida luottaa siihen, että toimintaamme on turvallista osallistua, kertoo yhtymänjohtaja Juha Rintamäki Kirkko Helsingissä -sivulla.

Epäily tuli ilmi pian erään leirin päättymisen jälkeen.

Lauttasaari-lehden mukaan kyse on Lauttasaaren seurakunnan rippileiristä. Lehti on saanut haltuunsa nuorten vanhemmille lähetetyn viestin asiasta.

– Asia ymmärrettävästi järkyttää nuoria, heidän läheisiään ja myös toiminnan järjestäjiä. Seurakunta ja alueen koulu tekevät yhteistyötä nuorten tukemiseksi. Olemme tiedottaneet asiasta niitä tahoja, joita asian oletetaan tässä vaiheessa koskevan. Koska poliisi parhaillaan selvittää asiaa, emme kommentoi enempää seurakuntien puolelta, vaan asiasta tiedottaa tarvittaessa viranomainen, Juha Rintamäki kommentoi.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut