Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kokoontumisrajoitukset jatkuvat Uudellamaalla – pk-seudulla muita kireämmät toimet

Uudellamaalla jatketaan kokoontumisrajoituksia Etelä-Suomen aluehallintoviraston (avi) päätöksellä sunnuntaihin 12. syyskuuta asti. Pääkaupunkiseudulla ovat kuitenkin voimassa tiukemmat rajoitukset.

Uusi päätös tulee voimaan heti edellisen päätöksen voimassaolon umpeuduttua ensi viikon perjantaina.

Avin tiedotteessa muistutetaan, että Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) johtama koronakoordinaatioryhmä on suositellut kokoontumisrajoitusten jatkoa vaikeutuneen epidemiatilanteen vuoksi.

Sosiaali- ja terveysministeriö antoi torstaina ohjauskirjeen. Avi sanoo arvioivansa sen sisältöä suhteessa rajoituspäätöksiin, mutta ei tule tekemään uusia päätöksiä ennen ensi viikkoa.

Lue myös: Avi: Harrastuksia ei ole kielletty, mutta turvavälit koskevat myös lapsia ja nuoria – ”Terveysturvallisuus on syytä huomioida kaikessa toiminnassa ja tämä koskee kaikenikäisiä”

Lue myös: Suurin osa Uudenmaan kunnista leviämisvaiheessa – koronakoordinaatioryhmä ei suosittele pk-seudun tiukempien rajoitusten laajentamista muihin kuntiin