Kokoontumisrajoitukset jatkuvat Uudellamaalla – pk-seudulla muita kireämmät toimet

Uudellamaalla jatketaan kokoontumisrajoituksia Etelä-Suomen aluehallintoviraston (avi) päätöksellä sunnuntaihin 12. syyskuuta asti. Pääkaupunkiseudulla ovat kuitenkin voimassa tiukemmat rajoitukset.

Uusi päätös tulee voimaan heti edellisen päätöksen voimassaolon umpeuduttua ensi viikon perjantaina.

Avin tiedotteessa muistutetaan, että Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) johtama koronakoordinaatioryhmä on suositellut kokoontumisrajoitusten jatkoa vaikeutuneen epidemiatilanteen vuoksi.

Sosiaali- ja terveysministeriö antoi torstaina ohjauskirjeen. Avi sanoo arvioivansa sen sisältöä suhteessa rajoituspäätöksiin, mutta ei tule tekemään uusia päätöksiä ennen ensi viikkoa.

Lue myös: Avi: Harrastuksia ei ole kielletty, mutta turvavälit koskevat myös lapsia ja nuoria – ”Terveysturvallisuus on syytä huomioida kaikessa toiminnassa ja tämä koskee kaikenikäisiä”

Lue myös: Suurin osa Uudenmaan kunnista leviämisvaiheessa – koronakoordinaatioryhmä ei suosittele pk-seudun tiukempien rajoitusten laajentamista muihin kuntiin

Avin päätös

Kokoontumisrajoitukset

Sisätiloissa ja rajatuissa ulkotiloissa voi järjestää kokoontumisia ilman henkilömäärärajoitusta.

Sisätiloissa järjestettävissä yli kymmenen hengen kokoontumisissa asiakkailla tai osallistujilla täytyy olla mahdollisuus välttää lähikontakti toisiinsa eli säilyttää turvaväli. Lähikontaktilla tarkoitetaan sisätiloissa asiakkaiden oleskelua enintään kahden metrin etäisyydellä toisistaan yli 15 minuutin ajan tai fyysistä kontaktia.

Yli 50 henkilön ulkotilaisuuksissa asiakkailla tai osallistujilla täytyy olla mahdollisuus välttää fyysinen kontakti toisiinsa, mutta tietyn mittaisia turvavälejä ei enää vaadita.

Jos sisätiloissa järjestetyssä tilaisuudessa on yli kymmenen henkilöä ja ulkotiloissa yli 50 henkilöä, tilaisuuden järjestelyissä on lisäksi noudatettava opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 31.5.2021 julkaisemaa ohjetta koronavirustartuntojen ehkäisemisestä.

Lisäksi on noudatettava lain yleisiä hygieniavaatimuksia; asiakkaille on mm. tarjottava mahdollisuus käsien puhdistamiseen ja oleskelu on järjestettävä mahdollisimman väljästi.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut