Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsinkiin 17 uutta peltipoliisia – lukijat listasivat vaaralliset paikat, joista kamera vielä puuttuu: "Autoilijat kuvittelevat olevansa siellä jumalia"

Helsingin Uutiset kertoi tällä viikolla, että Helsinkiin asennetaan loppuvuoden aikana vielä 17 uutta liikkennevalvontakameraa. Tolpat sijoitetaan tasaisesti eri puolille kaupunkia.

Asiasta syntyi vilkas keskustelu, kun HU:n lukijat kertoivat mistä kaikkialta Helsingissä peltipoliiseja vielä puuttuu.

Kameraa toivotaan muun muassa Hakaniemeen Miina Äkkijyrkän lehmäveistoksen kohdalle.

– Sillalla ajavat täysiä niin, että pelti rutisee peräänajossa. On nähty, lukija sanoo HU:n Facebook-sivulla.

– Tapanilaan Tasankotielle tarvitaan muutama kamera. Siellä riittää kaahailijoita yöllä ja päivällä, kommentoi toinen.

– Pakilantielle kiitos. Autoilijat kuvittelevat olevansa siellä jumalia, lukija huomauttaa.

Lukijoiden mielestä kameroita puuttuu etenkin itäisestä Helsingistä.

– Meripellontien ja Puotilantien risteyksessä ajetaan surutta ja jatkuvasti päin punaisia. Vuosaareen päin menijöitä olleet kaikki, huolestunut lukija sanoo.

– Herttoniemen rantaan voisi tulla parikin tolppaa esimerkiksi Laivalahden kaaren alkupäähän, jossa ala-aste vieressä. Olen kyllästynyt jokapäiväiseen levottomaan kaahailuun alueella,

Kruununhakaan on tulossa yksi kamera.

– Pohjoisranta/Liisankatu olisi kyllä aiheellinen. Harva se päivä meinaa vihreillä jäädä auton alle ja aamukuudesta lähtien ko risteyksessä vedetään kilpaa kohti kaupunkia niin että moottorit huutaa.

Myös muualle pk-seudulle toivotaan peltipoliiseja.

– Koska Länsiväylälle asennetaan kamerat, kun aikalailla muilla valtaväylillä näitä jo on? Saisivat Länsiväylän käyttäjätkin tottua yllättäviin jarrutteluihin sallituista nopeuksista, liikenneturvallisuuden nimissä.

Tietyömaita pidetään isona riskinä.

–  Sadasta kuljettajasta noin 95 prosenttia ei noudata annettuja nopeuksia, lukija kertoo huomiostaan.

Osa pitää kameroita pelkästään huonona asiana.

– En halua niitä mihinkään. Ne tappavat koko stadin liike-elämän. Sinne ei ole enää mukava tulla autoilemaan, kun kaikki ajaminen tehdään niin tukahuttavan vaikeaksi. Mieluummin ajelen ostoksille muualle.