Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Asukkaiden rankkaama ”vähiten huono” vaihtoehto pääsi jatkoon Hietalahdenrannan suunnittelussa – palautteissa käytetyt yleisimmät adjektiivit ovat tylyä luettavaa

Hietalahdenranta: Kolmesta ideasuunnitelmasta on valittu yksi jatkoon.

Hietalahdenrannan kaavoitushankkeesta verkossa jätetyt kommentit olivat voittopuolisesti kielteisiä. Kaupungin koostamasta palauteyhteenvedosta ilmenee, että noin 90 prosenttia Kerrokantasi-palveluun keväällä tulleista asukaskommenteista oli negatiivisia, yleisimmin käytettyjä adjektiiveja olivat muun muassa "ruma", ”kamala” ja ”järkyttävä”.

Hietalahdenrannan tulevaisuudesta oli esillä kolme ideasuunnitelmaa. Kommentteja niistä jätettiin yhteensä reilut 1 700.

Erityisesti vastauksissa kritisoitiin täydennysrakentamisen määrää, näkymien muuttumista sekä Hietalahdenaltaan täyttämistä.

Hietalahden asukkailta vastaehdotus kaupungin suunnitelmille: "Tässä on kyse asukkaiden tyytyväisyydestä, ei pääomasijoittajien"

Siitä huolimatta kaupunki on nyt valinnut alueelle järjestetystä ideakilpailusta (HU 21.4.) jatkosuunnitteluun vaihtoehdon, jossa Hietalahdenallas kaventuu kanavaksi.

– Monilla osa-alueilla valittu ehdotus oli paras, erityisesti nousi esiin julkisten tilojen laatu, kertoo arkkitehti Sinikka Lahti kaupunkiympäristön toimialalta.

Hietalahdenallas kaventuisi jopa kanavaksi – suunnitelmille kitkerää palautetta: "Ei kerrota selkokielellä, että esitetään Stockmannin kokoista taloa rannalle"

Lahden mukaan asiantuntijatuntijaryhmä arvioi ehdotukset monesta eri näkökulmasta.

– Myös yleisökommenteissa valittu vaihtoehto nousi esiin ’vähiten huonona’.

Ehdotusta on myös jo kehitetty ideasuunnitelmavaiheesta ja vesiallasta on hieman levennetty aiemmasta.

"Tiivistämistä ajavat pienet piirit" – arkkitehdin mielestä Helsingin kaupunkisuunnittelu on luisunut yhä enemmän rakennusyhtiöiden ja pääomasijoittajien käsiin

Lahti toteaa, että vaikka valtaosa yleisökommenteista oli rakentamista kategorisesti vastustavia, on alueelle kuitenkin myönnetty kehittämisvaraus.

Virkamiesten tehtävänä silloin on selvittää rakentamisen mahdollisuudet ja toteuttamiskelpoisuus, jotta asia voidaan tuoda poliittiseen päätöksentekoon.

– Siinä vaiheessa yleinen mielipide ja asukkaiden kommentit saavat varmasti runsaasti painoarvoa, Lahti jatkaa.

– Nyt asemakaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelma on nähtävillä ja siitä voi esittää mielipiteensä. Mielipiteet otetaan mahdollisuuksien mukaan huomioon jatkosuunnittelussa sekä käsitellään osana kaavaprosessia myös päätöksentekovaiheessa.

Bulevardin pikaratikka kerää ihmetteleviä kommentteja: "Yksi kauneimmista kaduista Helsingissä"

Tavoite on esitellä kaavaluonnos lautakunnalle 2022 ja kaavaehdotus vuodenvaihteessa 2023–24.

HGR Property Partners Oy:n kehittämisvaraus alueelle on voimassa vuoden 2022 loppuun asti.

Uudisrakentamisen määrä on arviolta 35 000 kerrosneliötä, josta varauksensaajalle osoitettaisiin noin puolet. Kolme uutta toimitilarakennusta rannalla olisivat 7–8-kerroksisia.

Hankkeesta järjestetään asukastilaisuus verkossa 26. elokuuta kello 17–18.30. Kokouksen osoite on http://bit.ly/hietalahdenranta-2021.

"Olen harkinnut peräti muuttoa pois" – korkea ja raskas rakentaminen Helsingin rantaviivassa harmittaa

"Päiväkodin lapset leikkivät virtsassa, ulosteissa ja lasinsiruissa" – Koffin puiston roskakaaosta pahensi vielä se, että vessat jäivät vahingossa tyhjentämättä