Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Taru Tuukkanen palaa kasvattajaseuraansa – näin 192-senttinen sentteri näkee ToPon tulevaisuuden

Urheilu: ToPo järkkäsi siivoustalkoot ja koristapahtuman alueen asukkaille.

Torpan Poikien naisten edustusjoukkue saa kokeneen vahvistuksen, kun munkkalainen Taru Tuukkanen tekee paluun kasvattajaseuraansa. 43-vuotias Tuukkanen on 192-senttinen sentteri, joka naisten Korisliigan viime kaudella pelasi Tapiolan Hongassa.

Uransa alkuvaiheen jälkeen Tuukkanen siirtyi Yhdysvaltoihin ja siellä yliopistojoukkueessa useita vuosia pelattuaan hänet varattiin ensimmäisenä suomalaisena naisten NBA:han eli WNBA:han. Sopimusta ei kuitenkaan syntynyt, ja vuonna 2001 hän aloitti ammattilaisena eurooppalaisilla koripallokentillä.

– Nyt oli oikea hetki palata ToPoon, kun työskentelen kiinteistövälittäjänä. Aiemmin ammattilaisena sain palkan koripallon pelaamisesta ja joukkueita, joissa pelasi, piti katsoa sen ammattimaisuuden näkökulmasta, Tuukkanen kertoi.

Hän kävi esittäytymässä ToPo Loves Muncca -tapahtumassa Munkkiniemenkentän koriskentällä elokuun alkupuolella.

– Asumme ihan tässä kentän lähellä.

Munkkiniemen kenttä tunnetaan myös Paltsina eli Palokunnan kenttänä, kentän vieressä olevan entisen VPK:n talon mukaan.

Oli oikea hetki palata ToPoon.

Tuukkanen on pitkänä pelaajana joukkueessa sisäpelaaja eli sentteri, joka operoi lähellä koria.

– Minulla on koripallosta enemmän kokemusta kuin ToPon nuoremman polven pelaajilla, yritän osaltani opastaa heitä. Omina parhaina puolinani pidän pelinymmärrystä, pelinlukua ja syöttötaitoa.

ToPon naisten kotipesä on yhteiskoulun sali.

– Oma toiveeni on, että pelaisimme keväällä mitalipeleissä. Kovin vastustaja on kotkalainen Peli-Karhut, olen itsekin pelannut siinä joukkueessa kahtena kautena, Tuukkanen sanoi.

Torpan Poikien naisten edustusjoukkue pääsee ottamaan mittaa kotkalaisista heti lokakuun alussa, kun naisten Korisliiga jälleen käynnistyy. Munkkalaiset kohtaavat kilpakumppaninsa 2. lokakuuta vierasottelussa Peli-Karhujen kotiluolassa Steveco-areenalla, joka Peli-Karhuille sopivasti sijaitsee Kotkan Karhuvuoren kaupunginosassa. PeKa on hallitseva Suomen mestari.

ToPon tapahtumaan kuuluivat siivoustalkoot, jossa vapaaehtoiset siivoojat saivat roskapihdit ja -pussit ja siivoilivat lähiseutua roskista, joita maassa tuppaa aina olemaan. Talkoot olivat joukkueen kiitos alueelle ja sen asukkaille, joista moni jo kuuluu ToPo-perheeseen.

– Keräsimme roskia tuolta kalliolta ja puskista ja menimme vielä kirjaston ja nuorisotalon ympäri. Erityisesti kalliolla oli paljon roskia: kaikenlaisia pusseja, kuten karkkipusseja, tölkkejä, tupakka-askeja ja kasvomaskeja, kertoi siivoustalkoolainen Emma Nordström, joka pelaa ToPon mikrotytöissä.

Ilmari, 13, ilmoitti keränneensä roskia Koneen puistossa eli Munkinpuistossa.

– Ehkä puoli tuntia kerättiin roskia. Aika roskaista siellä oli, kiersimme frisbeegolfkentän reunoja.