Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Liikuntapuistosta löytyy elämyksiä jopa ilmaiseksi – koronatilanne on saanut Anssin siirtämään treeninsä ulos

Harrastukset: Talin liikuntapuistosta on kasvanut kattava vapaa-ajan keskittymä.

Pajamäen, Pitäjänmäen ja Munkkivuoren kainalossa sijaitseva Talin liikuntapuisto tarjoaa kaikenlaisia mahdollisuuksia urheiluun, ulkoiluun ja erilaisiin harrastuksiin.

1800-luvulla rakennetun Talin kartanon päärakennuksen ympärille levittäytyvä Talin golfkenttä vie suurimman osan Talin liikuntapuiston alueesta. Vuonna 1932 perustettu golfkenttä avattiin yhdeksänreikäisenä, ja se laajentui täysmittaiseksi 18-reikäiseksi kentäksi Helsingin olympialaisiin.

Kulkiessa kartanolta poispäin Talin puistotietä pitkin on edessä ulkokuntosali. Jalkakyykkylaitteella treenaava Anssi Hannula kertoo käyvänsä treenaamassa paikalla pari kertaa viikossa.

– On minulla kortti ihan tavalliselle sisäkuntosalillekin, mutta siellä ei ole tullut käytyä ihan koronatilanteestakin johtuen, Hannula kertoo.

Hän on treenannut ulkosalilla kaikenlaisissa keleissä eri vuodenaikoina.

– Kyllä treenaaminen talvellakin onnistuu. Pakkasilla olisi tietenkin hyvä olla hikoilematta, ettei myöhemmin kylmety, Hannula sanoo.

Talin ulkokuntosalilla Hannula kiittelee erityisesti laitteiden monikäyttöisyyttä.

– Ja se on mukavaa, ettei ulkokuntosaliin ole kohdistunut ilkivaltaa, vaikka varmasti joku näinkin järeät laitteet saisi rikki.

Kuntoilupaikan taustalla siintää varsinainen jalkapallokenttien buffet.

Ulkona on kolme luonnonnurmipintaista kenttää, yksi amerikkalaisen jalkapallon kenttä ja yksi kumirouhekenttä. Kenttien vieressä seisoo kaareva sisäjalkapallohalli.

Talin tenniskeskus puolestaan on yksi Euroopan suurimmista, ja tarjoaa yhteensä 11 ulkokenttää ja 22 sisäkenttää tenniksen pelaamiseen sekä neljä sulkapallokenttää. Tenniskeskuksen kainalossa on Elixian kuntokeskus.

Seuraavana tulee vastaan Talihalli, joka tarjoaa kenttiä tenniksen kevyemmille sukulaislajeille eli sulkapallolle, squashille, racketballille, padelille ja pöytätennikselle. Talihallista löytyy yhteensä 12 sulkapallokenttää, viisi squashkenttää sekä yksi squash-lasikenttä ja yksi padelkenttä. Pingispöytiä Talihallilta löytyy kaksi. Talihallin vieressä on tarjolla 36 rataa sisältävä keilahalli raskaampien pallojen ystäville.

Perinteisten urheilulajien ystävä lienee jo löytänyt näistä vaihtoehdoista mieleisensä, mutta vielä löytyy tekemistä seikkailun ystäville.

Heidi Kotiranta, Ville Roininen sekä Pietu ja Otto Tiainen rentoutuvat nurmella seikkailupuisto ZippyParkin edessä.

– Olimme kolme tuntia ja ehdimme käydä läpi neljä rataa, Kotiranta kertoo.

Aikaisemmin vain Talman seikkailupuistossa käyneen Ville Roinisen mielestä ZippyPark oli mukava kokemus.

– Talman rata on huomattavasti rankempi. Olin sen jäljiltä kaksi päivää lähes toimintakyvytön, Roininen nauraa.

– Tämä ei ollut samalla tavalla raskas tai kuluttava kokemus, mutta suurin ero on ehdottomasti selkeydessä. Täällä radat oli merkitty selvästi ja ohituspaikkojakin oli jonkin verran, mikä on ehdottoman hyvä asia, sillä muuten saattaa joutua jonottamaan pitkiäkin aikoja, Roininen analysoi.

ZippyParkissa on yhteensä viisi rataa lapsille ja seitsemän aikuisille.

Huimimmillaan radat ovat kahdenkymmenen metrin korkeudessa maanpinnasta.

ZippyParkin lisäksi Talin liikuntapuisto ei ole joukolle kovinkaan tuttu yhtä paikkaa lukuun ottamatta.

– Läheistä frisbeegolfrataa voin suositella, Pietu Tiainen sanoo.

– Se on ihan pääkaupunkiseudun parhaita kenttiä, ja tehty ajatuksella, Tiainen jatkaa.

– Suosittu se tosin on, hän naurahtaa.

– Luultavasti joutuu jonottamaan.