”Nyt nousussa ovat niittymäiset hörhelökimput” – historiallista puukioskia kunnostettu Punavuoressa

Kukat: Yli 30 vuotta toimineen kukkakioskin tarina jatkuu ja laajenee.

Eiran Kukkakioskin hittituote ovat auringonkukat. Asiakas kävi ostamassa tyttärelleen syntymäpäiväkukat. Nalle Nieminen

Nalle Nieminen

Tehtaanpuistossa sijaitsevaa vanhaa puukioskia on kesän aikana kunnostettu.

Eiran Kukkakioski avautui viime viikon alussa.

Kesän aikana Kukkakioskia nostettiin korkeammalle asettamalla betonilaatat kioskin alle. Lisäksi kioski on maalattu kokonaan uudestaan, katto on kunnostettu ja uusia valaistuksia asennettu kioskin yhteyteen.

– Uudet teippaukset puuttuvat vielä, ja lisäksi asetamme markiisin tuohon eteen kukkien ylle, listaa Eiran Kukkakioskin yrittäjä Susanne Nicol.

Kukkakioskin tarina yltää yli 30 vuoden päähän, kun vastapäisessä puistossa toimi kukkia myynyt torikauppias, joka lopulta rakensi saman tutun kioskin sen nykyiselle paikalle.

– Sama mies toimi kioskilla elämänsä loppuun asti, jonka jälkeen hänen oma tyttärensä jatkoi. Minä ostin kioskin tyttäreltä, ja nyt on kolmas vuosi meneillään, kertoo Nicol.

Toivoisin, että ihmiset ymmärtäisivät meidän ammattitaitomme.

Nicol on ollut samalla alalla parikymmentä vuotta, ja sinä aikana hän on ehtinyt toimia myös muun muassa Alankomaissa. Suomessa Nicol on myynyt kukkia noin kymmenen vuotta.

– Eiran miljöö itsessään on aivan ihana. Ympäröivät puistot luovat kauniin ympäristön ja eiralaiset asiakkaat ovat erittäin kivoja. Mukavaa, että ihmiset kannattavat vielä tällaisia kivijalkakauppoja, Nicol hehkuttaa.

Susanne Nicol tuottaa osan kukistaan omalla puutarhallaan Espoossa, jota hänen oma miehensä hoitaa. Nalle Nieminen

Koronaviruksen vaikutus Kukkakioskin toimintaan oli aluksi pysäyttävä, mutta lopulta myynnin luonne vain muutti muotoaan.

– Koronan myötä häät, hautajaiset ja muut yleiset tilaisuudet pääasiassa peruttiin kokonaan. Sittemmin tuli kuitenkin näkyvä trendi etätöiden myötä, sillä ihmiset alkoivat ostaa kukkia itselleen.

– Kukkia myös lähetetään paljon. Nettikauppa pyörii ja meiltä on jo vajaan vuoden saanut kukkia myös Woltin kautta. Näin olemme saaneet myös perinteisten kioskilla käyneiden asiakkaiden lisäksi nuorempia asiakkaita, Nicol korostaa.

Kioskin hittituote on Nicolin mukaan auringonkukat.

– Myös iki-ihanat hortensiat ovat pysyneet trendien aalloissa mukana. Nyt nousussa ovat eräänlaiset niittymäiset hörhelökimput, yrittäjä kuvailee.

Nicolilla on oma puutarha Espoossa, jossa tuotetaan osa kioskin kukista. Tällä hetkellä Nicol työllistää kioskin yhteydessä osa-aikaisesti kaksi muuta työntekijää.

– Toivoisin, että ihmiset ymmärtäisivät meidän ammattitaitomme. Meillä on töissä kaksi surusidontaan erikoistunutta floristia, joten kaikkien kukkien laatu on loistava, Nicol sanoo.

Tulevaisuudessa Nicol yrittää saada Kukkakioskille yritysasiakkaita. Lisäksi hän pyrkii lisäämään puutarhansa omien tuotteiden määrää kioskilla.

– Tavoitteena on, että jossain vaiheessa täällä on joka päivä aamukymmeneltä tuoreita tulppaaneita tarjolla.

Eiran Kukkakioski on auki kesäaikaa lukuun ottamatta joka päivä kello 10–18.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut