Punavuoren uusi tapasbaari nousi nopeasti suosioon – yrittäjä kutsuu espanjalaista herkkujuustoaan "yllättävällä" nimellä

Tapasbaari: Iskelmälaulaja Antti Ketosen ja Jaime Ysernin yhteinen bisnes sai alkunsa koiran hoitamisesta.

Neljä kuukautta sitten avatun espanjalaisen viini- ja tapasbaari sekä herkkumyymälä La Taperian kesä on koronaviruksen langettavasta varjosta huolimatta sujunut mainiosti.

La Taperian omistavat Madridista Suomeen saapunut ravintola-alan yrittäjä Jaime Ysern ja tunnettu suomalainen iskelmälaulaja Antti Ketonen.

Kaksikon tarina alkoi koiran hoitamisesta, ja jatkuu nyt autenttisen tapaskulttuurin siivittämisenä Punavuoressa.

Onko tässä Helsingin halvin pizza? – 3,99 euron "Americana" löi ällikällä

Alun perin kemiaa opiskellut Ysern löysi aina intohimonsa ruoasta, ja lopulta päätyikin toimimaan monessa erilaisessa ravintoloissa ulkomailla.

– Suomeen tultuani minulla oli espanjalainen kauppa Vanhassa Kauppahallissa noin viiden vuoden ajan. Siihen aikaan olin Antin naapuri, ja tapasimme kun aloin hoitamaan hänen koiraansa matkojen ja sen sellaisten aikana, Ysern muistelee.

– Koronan myötä Antilla oli vähemmän keikkoja, ja olimme jo pari vuotta miettineet, pitäisikö avata yhdessä jonkinlaista isompaa paikkaa. Antti oli asiakkaani Kauppahallissa, ja vaikka se hieno paikka olikin, yksinyrittäjäbisnestähän se oli.

Aina on mahdollista menestyä.

Ysernin mukaan monessa Suomessa sijaitsevassa espanjalaisessa ravintolassa vain teema on espanjalainen, mutta loppuosa puuttuu.

– Madridissa on kova tapaskulttuuri, ja en ole vielä löytänyt ravintolaa, josta oikeasti hehkuu autenttinen ja puhdas espanjalaisuus. Tämän vuoksi perustimme La Taperian, selittää Ysern.

La Taperialla on oma maahantuonti suoraan Espanjasta, ja viinibaarista löytyykin yli 150 erilaista tuotetta.

– Kaikki tuotteet ovat erittäin laadukkaita espanjalaiseen tyyliin: jos on hyvää juustoa, se kulkee nimellä juusto, eikä esitetä mitään ylimääräistä, Ysern tiivistää.

Mistä johtuu ravintoloiden työvoimapula? – Menestysravintolan johtaja kritisoi hallitusta ja viranomaisia kovin sanoin: "Pitäisi selventää, kuka päättää ja mistä ja milloin"

La Taperia ei ole ravintola, sillä ruokapaikassa ei ole keittiötä lainkaan. Sen sijaan viini- ja tapasbaarin yhteydessä oleva herkkumyymälä on Ysernin mukaan erittäin tärkeä.

– Viinin maistelun yhteydessä voi maistaa herkkuja, ja jos niistä pitää, voi niitä ostaa mukaan. Vetonaulojamme ovat käsin leikattu iberico-liha sekä tryffelimanchego.

"Suomen kallein ravintola" poltti 6 miljoonaa euroa Helsingin keskustassa – nyt sen paikalle aukeaa harvinaisuus

Koronaviruksesta huolimatta Ysern on ollut tyytyväinen ravintolan alkuaskeliin.

–  Ajatus oli, että korona olisi pikku hiljaa ohi kesän jälkeen, sillä korona-ajan vaikeuksien myötä tämä oli otollista aikaa etsiä toimipaikkoja La Taperialle. Uskomme, että kun näistä ajoista selvitään, ne paikat jotka ovat valmiiksi olemassa, kukoistavat, hän arvioi.

– Aina on mahdollista menestyä, pitää vain sopeutua jokaiseen tilanteeseen parhaansa mukaan.

La Taperia on Ysernin mukaan saanut hehkuttavaa palautetta muun muassa suoraan asiakkailta sekä Googlen kautta. Tulevaisuudessa on mahdollista, että viini- ja tapasbaarin yhteyteen avataan jonkinlainen keittiöllinen ravintola.

– Pitää ensin kunnolla nähdä, miten toiminta lähtee käyntiin, katsotaan ehkä vuoden päästä uudestaan, virnistää Ysern.

Tiesitkö? Helsinkiläisen craft-panimon suosikkioluista osa tehdäänkin Hartwallilla Lahdessa – "Maun kannalta ei merkitystä"

Kamsarr Mbaye perusti Helsinkiin senegalilaisen ravintolan – "Suomi on täynnä mahdollisuuksia niille, jotka haluavat yrittää"

Ulkomaalaiset matkailijat pysyvät poissa – näin kävi Helsingin legendaarisille turistiravintoloille

Helsingin uusi japanilainen ravintola kerää hehkutusta – "En malta odottaa!"

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut