Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mystinen vesivahinko on tuhonnut ydinkeskustan panimoravintolaa jo kahdesti tänä vuonna – "Satojen tuhansien vahingot"

Sofiankadulle vuonna 2013 avattu Bryggeri tunnettiin pitkään saksalaishenkisenä panimoravintolana, joka houkutteli erityisesti turisteja ja keski-ikäisiä asiakkaita. Tänä vuonna panimon ostin Hartwall ja ravintola sai samalla uuden yrittäjän. Uudesta Helsinki Bryggeri Brewhouse -ravintolan tunnelmasta pyritäänkin tekemään nyt modernimpi ja rennompi.

– Olemme tehneet ravintolaa uudenlaisella twistillä. Kohderyhmänä ovat aiempaa nuoremmat asiakkaat. Ruokalista laajenee syksyllä, kun sisätilat aukeavat. Listalle tulee bowl-annoksia, hot wingsejä, smash-burgereita ja salaatteja, ravintoloitsija Perttu Pesonen sanoo.

Terassilla on ollut tänä kesänä muutamia live-esiintyjiä. Jatkossa ravintolassa on tarkoitus nähdä myös stand upia, dj-keikkoja ja taidenäyttelyitä.

Toistaiseksi Bryggerissä auki on vain terassi. Rakennus on kärsinyt tämän vuoden aikana jo kahdesta vesivahingosta.

– Kesäkuun vesivahinko tuhosi lattiaa ja baaritiskien pohjaa. Ne oli juuri uusittu. Vahingot ovat satoja tuhansia euroja, Pesonen kertoo.

Bryggerin maanalaisia ravintolatiloja ei voida ottaa käyttöön ennen kuin vesivahinkojen aiheuttaja selviää ja ongelmat korjataan.

– Vesivahingot johtuvat rankkasateista. Tarkempaa syytää ja vuotokohtaa selvitetään nyt putkia kuvaamalla. Asiaa ei ole saatu vielä ratkaistua, sanoo Helsingin Leijonan kauppapaikkajohtaja Peggy Bauer.

Torikortteleissa vesivahingoista on kärsinyt aiemmin myös Kaupunginmuseon talo osoitteessa Aleksanterinkatu 16. Vuonna 2016 osa näyttelyistä jouduttiin sulkemaan rankkasateiden vuoksi.

Helsinki Bryggeri toimii vuonna 1913 valmistuneessa rakennuksessa, jossa toimi aiemmin Helsingin kaupungin arkisto. Se remontoitiin ravintolaksi vuonna 2013.

Rakennuksen omistaa Helsingin kaupunki. Ravintolatoimintaa pyörittää Noho Partnersin osin omistama Local Brewery Restaurants Oy.