Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nämä ovat afrikkalaistaustaisten nuorten suosikkiravintoloita Helsingissä – yksi trendi kovassa nosteessa

Kotona on keittiövoimaa. Ruoanlaitto opitaan jo nuorena.

Näin luonnehtii kantasuomalainen ammattikokki afrikkalaisten ystäviensä ruokakulttuuria. Entä, kun mamman taikakattilan ja -kauhan piiristä halutaan ulos syömään?

Helsingin Uutiset kysyi neljältä afrikkalaisia juuria omaavalta nuorelta, mitkä ovat heidän suosikkiravintolansa. Viereisessä listauksessa on mainittu 20-25-vuotiaiden nuorten miesten lempiravintoloita.

Kestosuosikki vuodesta toiseen on Vallilan King Kebab. Kanaruoat ovat nyt kovassa nosteessa. Lisäksi porukka viihtyy Puhoksen etnisissä ja esimerkiksi Fredrikinkadun Istanbul Grillissä, koska sieltä saa kuulemma kaupungin parhaat lampaankyljykset.

Afrikkalaisia ravintoloita on saanut etsiä Helsingissä. Paljon on kuitenkin tapahtunut noin kymmenessä vuodessa, jota ennen afroruoan makuun pääsi lähinnä vain festareilla.

Paikkansa suosittuna lounasravintolana on vakiinnuttanut Mäkelänkadun African Pots, joka järjestää myös kokkikursseja. African Pots tuli toiseksi Helsingin Uutisten, Länsiväylän ja Vantaan Sanomien 2015 järjestämässä Vuoden tulokasravintola -lukijaäänestyksessä.

Vallilan Sturenkadulla vuodesta 2017 toiminut etiopilainen Addis Etiopian Kitchen avasi heinäkuussa toisen ravintolansa Triplan kauppakeskukseen.

Aiemmin Helsingin Mechelininkadulla toimi pitkään Queen Sheba -niminen etiopialainen ravintola. Paikka ei koskaan noussut ”lehdistön suosikiksi”, mutta sieltä oli usein vaikea saada pöytää, jos seurueessa oli enemmän kuin kaksi henkeä.