Legendaarisen Wanhan kellarin paikalle aukeaa uusi ravintola – "Tila on räjäytetty kokonaan"

Ravintola: Yksi Helsingin legendaarisimmista kellariravintoloista avautuu jälleen.

Vanhan kellari on monen vuosikymmenen sukupolvikokemus. Kuvan vuodelta 1975 otti Kari Hakli Helsingin kaupunginmuseo
Sakari Nupponen

Sakari Nupponen

Täällä on isketty vastakkaista ja samaa sukupuolta. Tehty politiikaa äärioikealta äärivasemmalle. Myös bisnestä. Tanssittu oikean solistiorkesterin tahtiin. Ja lounastettu ihan arkisesti.

Kaivopihan legendaarisesta Vanhan kellarista kuoriutuu pitkän odotuksen jälkeen Helsinger.

– Hanke valmistui aikataulussa jo kesäksi, mutta teimme päätöksen avata kohde vasta kesän jälkeen, jolloin asiakkaamme ovat palanneet lomilta, selvittää toimitusjohtaja Maria Koivula Kanrestasta, joka toimii nyt paikan ravintoloitsijana.

Syyskuussa avattavan Helsinger-ravintolan tavoitteena on olla liike-elämän kohtaamispaikka. Kanresta

Ovet aukevat 1. syyskuuta.

– Tila on räjäytetty kokonaan ja sisäänkäynti Helsingeriin käy Aleksanterinkadulta kun se ennen tuli Kaivopihalta. Tilan täydellinen remontti sekä logistiikan muutos ovat muuttanut kokonaisuutta niin, että itsekään en olisi uskonut olevani tilassa, jossa aikoinaan on tanssittu ja laulettu. Koivula kertoo.

Ravintolaa johtaa Anuliina Pineda. Hän johti Kansallisoopperan ja -baletin ravintolatoimintoja kesään 2021 saakka. Ennen tätä hän työskenteli muun muassa Tapahtumatalo Bankin keittiöpäällikkönä, Finlandia-talon keittiömestarina sekä nimekkäiden ravintoloiden keittiötiimeissä Scandic Continentalista Savoyhin, Palaceen, Strindbergiin ja San Franciscon Ritz Carltoniin.

Helsingeriin tulee 20 kabinettia ja se pyrkii olemaan businesshouse eli ravintolalähtöinen liike-elämän kohtaamispaikka, joka käy niin asiakkaansa pääkonttoriksi, showroomiksi, edustustilaksi kuin olohuoneeksi.

– Palvelumalli on uusi ja ainutlaatuinen, jonka lisäksi kabinettipainotteisuus vastaa turvallisten kohtaamisten kysyntään, ravintolajohtaja Anuliina Pineda sanoo.

Kanresta Oy on yhteiskunnallinen yritys, joka jakaa osinkonsa omistajalleen Suomen Kansanterveysyhdistykselle. Sillä on 33 ravintolaa, joista Helsingissä Ravintola Töölö, Suomalainen Klubi, Kansallismuseon ravintola ja puutarha sekä Ilmalan Båx.

Kaivokadun ja Aleksin välinen Helsinger on ylioppilaskunnan kiinteistöyhtiö Ylvan ja Kanrestan yhteisinvestointi, jonka suunnittelusta on vastannut suunnittelutoimisto Amerikka.

Viimeksi tilaa hallinnoi HOK-Elanto nimellä Wanhan Kellari ja sitä ennen nimellä Wanhan Tanssikellari. Tanssit loppuivat jo 2015 ja sen jälkeen jatkui karaoke ja lounas. HOK-Elanto lähti tiloista vuoden 2019 lopussa.

Wanhan Tanssikellari oli keskustan viimeinen anniskelupaikka, jossa saattoi harrastaa perinteistä paritanssia. Viimeiset valssit veti Anita Hirvonen.

Kommentoi

Mainos: Helsingin Uutiset

Pääkaupungin keskusta on edelleen the place to be – katso tästä ytimen tarjonta

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut