Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Helsingin kauppakeskuksista ja kirjastoista saa nyt koronarokotuksen ilman ajanvarausta – katso lista paikoista

Helsinkiläisten on mahdollista saada koronarokotuksen ensimmäinen annos ilman ajanvarausta pop-up-rokotuspisteiltä.

Pop-up-pisteitä on eri puolilla Helsinkiä muun muassa kauppakeskuksissa ja kirjastoissa.

Esimerkiksi perjantaina 27. elokuuta klo 11–15 voi hakea koronarokotteen pop-up-pisteeltä kauppakeskus Ristikossa Konalassa ja lauantaina samaan kellonaikaan kauppakeskus Triplassa Pasilassa.

Koronarokotuspisteitä on lähiaikoina myös Jakomäessä, Kalliossa, Kontulassa, Malminkartanossa, Maunulassa, Oodissa, Pitäjänmäessä, Vallilassa ja Viikin Prismassa. Katso tarkat ajat ja paikat täältä.

Korona jyllää nyt erityisesti rokottamattomien keskuudessa – sairaalahoidossakin olevista valtaosa vailla rokotusta

– Haluamme tehdä rokotuksen ottamisen mahdollisimman helpoksi ja nopeaksi. Rokotuksessa voi nyt poiketa vaikka kauppareissun aikana, toteaa terveysasemien johtajalääkäri Timo Lukkarinen.

– Tällä hetkellä on vielä tarvetta nostaa rokotekattavuutta koronaepidemian hallitsemiseksi. Kaikista helsinkiläisistä koronavirusrokotuksen ensimmäisen annoksen on nyt saanut 73 prosenttia ja 12 vuotta täyttäneistä 82 prosenttia. Nyt kun rokotteen saa lukuisista eri paikoista ympäri Helsinkiä toivomme, että entistä suurempi osa helsinkiläisistä ottaisi sen. Tällä hetkellä pop-up-pisteillä saa rokotteen ensimmäisen annoksen, mutta jatkossa tarkoituksena on, että pop-up-pisteiltä saa myös tehosterokotteita, Lukkarinen jatkaa.

Rokotteen saa pop-up-pisteellä näyttämällä henkilö- tai Kela-korttia. Rokotuksen jälkeen tulee jäädä seurantaan vähintään 15 minuutiksi. Koronarokotukset ovat maksuttomia.

Ensimmäisen koronarokotuksen saa ilman ajanvarausta myös Helsingin rokotuspisteiltä Jätkäsaaresta, Malmilta, Messukeskuksesta ja Myllypurosta.

Tässä luvut: näin hyvin kaksi rokotetta suojaa koronalta – ”Mikään rokote ei estä tartuntaa tai tautia sataprosenttisen varmasti”

Etätöitä suositellaan edelleen – ”Epidemiatilanne voi heiketä nopeasti”

Rokotevastaiset yrittivät tunkeutua helsinkiläiseen kouluun, poliisi otti kiinni kolme 1980-luvulla syntynyttä miestä: "Henkilökunta koki tilanteen uhkaavaksi"

Miten Suomi selviää koronasta, kun verkossa toimivat "antivakserit" kiihdyttävät väärän tiedon levittämistä? – Hus-johtaja Lasse Lehtonen: "Pyrkivät luomaan epäjärjestystä"