Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Avi ei höllennä koronarajoituksia – voimassa edelleen Uudellamaalla ja muualla Etelä-Suomessa

Etelä-Suomen aluehallintovirasto (avi) pitää nykyiset koronarajoitukset voimassa Uudellamaalla ja muualla Etelä-Suomessa.

Avi toteaa tiedotteessaan, että tavoite on päästä keventämään rajoituksia hallitusti ja myös kumota päätökset heti, kun ne eivät ole enää välttämättömiä. Tilannetta arvioidaan jatkuvasti asiantuntijoiden kanssa alueellisissa koronakoordinaatioryhmissä.

– Ymmärrämme hankaluudet, joita rajoitukset elinkeinonharjoittajille aiheuttavat. Päätöksiä tehdään vain silloin ja siten kun se on tautitilanteen vuoksi välttämätöntä, ja silloin meidän on ne myös tehtävä, muistuttaa tiedotteessa ylijohtaja Merja Ekqvist.

Epidemiatilanteessa on tällä hetkellä nähtävissä merkkejä käänteestä parempaan, koska tartuntaluvut ovat alueella laskusuunnassa. Alueen epidemiologinen tilanne ei ole kuitenkaan asiantuntija-arvioiden mukaan toistaiseksi parantunut niin merkittävästi, että nykyisistä rajoituksista voitaisiin vielä luopua.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella nykyiset rajoituspäätökset arvioidaan edelleen välttämättömiksi.

– Heti kun epidemiatilanne antaa myöten, ainakin kiihtymisvaiheen alueilla harkitaan STM:n ohjausta mukaillen sisätilojen yleisötilaisuuksissa turvavälivelvoitteen sijaan suhteellista enimmäishenkilömäärää, esimerkiksi 50 tai 75 prosentin istumapaikkojen tai tilaan otettavien henkilöiden määrästä, ja velvoitetta ennalta määrätystä istumapaikasta. Tilaisuuksia, joissa näitä ei ole mahdollista toteuttaa, koskisivat jatkossakin tiukemmat rajoitukset, aluehallintoylilääkäri Laura Nikunen kertoo.

Pääkaupunkiseudulla voimassa olevasta vaatimuksesta yleisön lohkomisesta tilaisuuksissa pyritään myös luopumaan mahdollisimman pian epidemiatilanteen niin salliessa, mutta toistaiseksi se ei ole ollut mahdollista.