Helsingin Uutiset kertoi perjantaina Kontulan ostoskeskuksen ravintoloista, jotka myyvät isoja pizzoja 3,99 euron hintaan.
Iskan Foodin yrittäjä Karwan Faraj laskee, että raaka-aineiden ja verojen jälkeen yritykselle jää pizzasta yksi euro. Neljän euron pizzan tekeminen siis maksaa ravintolalle kolme euroa.
– Emme tarvitse paljon rahaa. Haluamme tarjota Kontulassa halpaa ja hyvää ruokaa. Koronan vuoksi ihmisillä on rahat vähissä.
Faraj sanoo, että ravintolassa paistetaan päivässä noin 150 neljän euron pizzaa.
– Myymme myös kalliimpia annoksia. Esimerkiksi kebab ranskalaisilla maksaa seitsemän euroa. Kello 22 jälkeen pizza maksaa 8 euroa.
Riittävätkö rahat hyvin palkan ja vuokran maksuun?
– Kyllä riittävät, Faraj vakuuttaa.
Iskan Food on mainostanut neljän euron pizzoja ainakin tammikuun alusta saakka. Ravintola perustettiin loppuvuodesta 2019.
– Tarjous jatkuu toistaiseksi. Tällä hetkellä ei ole suunnitelmissa nostaa hintaa. Mutta jos tulevaisuudessa raaka-aineiden hinnat tai vuokra nousee, silloin täytyy nostaa hintaa.

Faraj kuvailee Kontulan kilpailutilannetta hyvin tiukaksi.
– Täällä on noin 20 ravintolaa. Jos haluaa paljon asiakkaita, täytyy myydä halvalla.
Myös Iskan Foodin viereinen ravintola myy pizzoja neljällä eurolla.
Irakista kotoisin oleva Faraj sanoo, että hänen lisäkseen ravintolassa on yksi työntekijä sekä työharjoittelija.