Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuinka 3,99 euron pizzalla voi maksaa palkan, vuokran ja verot? – näin ravintolan yrittäjä perustelee

Helsingin Uutiset kertoi perjantaina Kontulan ostoskeskuksen ravintoloista, jotka myyvät isoja pizzoja 3,99 euron hintaan.

Iskan Foodin yrittäjä Karwan Faraj laskee, että raaka-aineiden ja verojen jälkeen yritykselle jää pizzasta yksi euro. Neljän euron pizzan tekeminen siis maksaa ravintolalle kolme euroa.

– Emme tarvitse paljon rahaa. Haluamme tarjota Kontulassa halpaa ja hyvää ruokaa. Koronan vuoksi ihmisillä on rahat vähissä.

Faraj sanoo, että ravintolassa paistetaan päivässä noin 150 neljän euron pizzaa.

–  Myymme myös kalliimpia annoksia. Esimerkiksi kebab ranskalaisilla maksaa seitsemän euroa. Kello 22 jälkeen pizza maksaa 8 euroa.

Riittävätkö rahat hyvin palkan ja vuokran maksuun?

– Kyllä riittävät, Faraj vakuuttaa.

Iskan Food on mainostanut neljän euron pizzoja ainakin tammikuun alusta saakka. Ravintola perustettiin loppuvuodesta 2019.

– Tarjous jatkuu toistaiseksi. Tällä hetkellä ei ole suunnitelmissa nostaa hintaa. Mutta jos tulevaisuudessa raaka-aineiden hinnat tai vuokra nousee, silloin täytyy nostaa hintaa.

Faraj kuvailee Kontulan kilpailutilannetta hyvin tiukaksi.

– Täällä on noin 20 ravintolaa. Jos haluaa paljon asiakkaita, täytyy myydä halvalla.

Myös Iskan Foodin viereinen ravintola myy pizzoja neljällä eurolla.

Irakista kotoisin oleva Faraj sanoo, että hänen lisäkseen ravintolassa on yksi työntekijä sekä työharjoittelija.

Onko tässä Helsingin halvin pizza? – 3,99 euron "Americana" löi ällikällä

"Haluan sen fakiirin nähdä, joka Suomessa taikoo pizzan raaka-aineet hieman yli eurolla" – Maran Veli-Matti Aittoniemi kummastelee ostariravintolan laskelmaa

”Kuin olisi matkalla Italiassa” – HU:n pizzakisan voittaja kasvoi ketjuksi, tässä on 10 parasta pizzaravintolaa Helsingissä!

Nämä ovat afrikkalaistaustaisten nuorten suosikkiravintoloita Helsingissä – yksi trendi kovassa nosteessa

Triplan jättiravintola sulki ovensa lopullisesti – tilalle julkkisten suosimasta Locanda Scappista tuttua ruokaa

"Suomen kallein ravintola" poltti 6 miljoonaa euroa Helsingin keskustassa – nyt sen paikalle aukeaa harvinaisuus

1970-luvulla perustettu perheyritys pyörittää Käpylässä yllättävää ravintolamaailmaa: "Meidän täytyisi pitää enemmän meteliä itsestämme" –  yökerho tunnetaan legendaarisen tv-sarjan baarina

Helsinkiläinen live-klubi lopetti – paikalla myydään nyt pizzaa ja burgeria: "Keikkojen järjestäminen on suunnitelmissa"

Kiivaasti odotettu terassi aukesi meren rannalle Helsingissä: ”Tämä on luksuspaikka!” – loppuuko ravintolan ilo kuitenkin lyhyeen?