Aktivistit kiipesivät Finnairin jättilakanan päälle Kaivokadulla – "Irvokasta mainostaa halpalentoja ilmastokriisissä"

Ympäristöjärjestö Greenpeacen aktivistit kipusivat maanantaiaamuna Finnairin mainoksen ylle Helsingin ydinkeskustassa ja ripustivat fossiiliyhtiöiden mainontaa vastustavan banderollin sen päälle.

Greenpeace ei ole vaatimuksineen yksin, sillä Helsingissä on jo tehty aloite kaiken ilmastohaitallisen mainonnan kieltämisestä julkisissa ulkotiloissa. Mainontakielto voisi koskea paitsi lentoyhtiöitä ja matkatoimistoja, myös esimerkiksi liharuokia ja vaateteollisuutta lukuunottamatta kierrätysvaatteita ja vaatelainaamoja.

Liha, pikamuoti, lentomatkailu... Näiden tuotteiden ja palveluiden ulkomainonta halutaan Helsingissä kieltää: "Aukotonta listaa on vaikea tehdä"

Valtuuston enemmistö päätyi kesäkuussa pidetyssä kokouksessa kannattamaan aloitetta ja nyt selvitetään virkamiesvoimin, millaiset rajoitukset mainonnalle Helsingissä tullaan asettamaan.

Greenpeace kertoo tiedotteessaan, että se haluaa teollaan muistuttaa ilmastokriisistä sekä vastuusta, joka kuuluu isoille, fossiilisten polttoaineiden hyödyntämiseen perustuville yhtiöille.

– Tutkijoiden varoituksista ja viime kuukausien äärimmäisistä sääilmiöistä huolimatta fossiili- ja lentoyhtiöt yrittävät jatkaa entisellään. On irvokasta, että valtionyhtiö mainostaa halpalentoja maihin, joissa raivonneiden maastopalojen hiillos on hädin tuskin sammunut, sanoo ilmasto- ja energia-asiantuntija Olli Tiainen tiedotteessa.

Tupakkajätti ja R-kioski avasivat huomiota herättävän myymälän Triplaan – tätä mieltä kaupunki ja Valvira ovat sen laillisuudesta

”0-päästötavoite vuoteen 2040” – Ilmastokriisin torjunnan pitäisi ohjata kaikkea Helsingin päätöksentekoa, sanoo Minja Koskela

Tätä et tiennyt juuston ilmastovaikutuksista – Kuluttaja-lehti kertoo uudet luvut

Helsinkiin tarvitaan eläinten hyvinvointiohjelma, vaatii kansanedustaja Mai Kivelä, joka ei halua tappaa edes rottia – "Ajattelen, että kaikilla eläimillä on itseisarvo"

Kasvihuonekaasupäästöillä yhteys helleaaltoihin, rankkasateisiin, kuivuuteen ja trooppisiin myrskyihin

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut