Hus: Kolmannella rokotuskierroksella ensimmäisinä rokotettaviksi samat ryhmät kuin ensimmäisellä kierroksella

Yli 12-vuotiaista yli 80 prosenttia on saanut yhden rokotuksen. Arkisto/ Riikka Myöhänen

Sirpa Repo

HUS toivoo, että pikaisesti tehtäisiin päätös kolmannesta rokotuskierroksesta. Kun kolmas rokote annettaisiin, tulisi sote-henkilökunnan kuulua ensimmäisinä rokotettavien joukkoon.

– Ensimmäisten rokotettavien joukossa olivat henkilökunnan lisäksi hoivakotien iäkkäät asukkaat, sairautensa vuoksi vaikealle taudille erittäin alttiit ja yli 80-vuotiaat. Myös heille kolmannet rokoteannokset ensimmäisten rokotettavien joukossa ovat tärkeitä, toteaa tiedotteessa vs. johtajaylilääkäri Jari Petäjä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiristä.

Suomen ensimmäiset koronarokotukset annettiin Husin henkilökunnalle kahdeksan kuukautta sitten. Ensimmäisessä vaiheessa rokotettiin koronaviruspotilaita ja koronaepäilyjä hoitavaa henkilökuntaa. He saivat toiset rokoteannokset kolmen viikon kuluttua ensimmäisestä annoksesta.

– Ensivaiheessa rokotettu henkilökunta on edelleen ensilinjassa kohtaamassa koronaviruspotilaita ja -epäilyjä. Terveydenhuollon kantokyvyn turvaamiseksi ja riskiryhmien suojaamiseksi sote-henkilökunnan sisällyttäminen ensivaiheen rokotettaviin myös kolmannella rokotekierroksella on tärkeää.

Kommentoi

Mainos: Helsingin Uutiset

Pääkaupungin keskusta on edelleen the place to be – katso tästä ytimen tarjonta

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut