Äkkijyrkän teos vietiin varastoon Sörnäisissä – Vasikat palaavat katukuvaan vasta vuosien kuluttua

Helsingin Uutisten lukija ihmettelee, mihin Miina Äkkijyrkän kuuluisa lehmäteos on siirretty Hakaniemessä ja tullaanko se joskus palauttamaan.

Arkkitehti Klas Fontell Helsingin taidemuseo HAMista vastaa:

– Teos Joy eli ” Äkkijyrkän lehmät” (ovat kyllä vasikoita) on siirretty talteen tulevien Sörnäisten rantatien muutostöiden alta. Teosten kunto tarkistetaan ja niihin tehdään pieniä korjauksia. Joy palautetaan Hakaniemen uudelleen rakennetulle Näkinaukiolle, vain parisataa metriä teoksen alkuperäisestä sijainnista, heti kun se valmistuu joskus 2020-luvun puolivälissä.

Hakaniemessä ja Merihaassa on käynnissä iso projekti, kun muun muassa Kruunusiltojen raitiotie rakennetaan Hakaniemestä Laajasaloon, Hakaniemensilta uusitaan ja Hakaniemenrantaan rakennetaan uusia asuinkortteleita.

Kuvanveistäjä Miina Äkkijyrkän vasikka-aiheinen teos Joy sijoitettiin Hakaniemensillan ja Sörnäisten rantatien liittymäkohdan nurmikolle vuonna 2006. Teos on tehty vanhoista auton osista.

Äkkijyrkän tuotannossa on useita peltilehmiä, joita on ollut myös tilapäisesti esillä eri puolilla kaupunkia

Äkkijyrkkä muistetaan myös Vuosaaren Uutelan tilan emäntänä, josta taiteilija sai häädön reilut kymmenen vuotta sitten.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut