Uutuustuote Fallero ampaisi S-kaupoissa "ilmiömäiseen" suosioon – Näin toimitus arvioi menestysreseptikisan tuotteet, jumboksi jäi lahnaleike: "Paljaaltaan jopa pahaa"

Ruoka: Toimitus teki epäviralliset arviot viidestä Suomalainen menestysresepti -kilpailun finalistista.

Kotimainen härkäpapufalafel Fallero julistettiin Suomalainen menestysresepti 2021 -kilpailun voittajaksi viime keskiviikkona ja Falleron kaksi makuvarianttia, paahdettu punajuuri ja herne-lehtikaali, tuotiin myyntiin S-ryhmän ruokakauppoihin heti torstaina.

Myynti on S-ryhmän tiedotteen mukaan ollut "ilmiömäistä", sillä Fallerot nousivat S-ryhmän ruokakauppojen myydyimmäksi valmisruokatuotteeksi

Kaikkien kuuden Suomalainen menestysresepti -kilpailun finaalista tutun tuotteen yhteinen viikkomyynti on nousemassa miljoonaluokkaan jo nyt.

Nämä valinnat ratkaisevat, mitä suomalainen laittaa ostoskärryyn ruokakaupassa – yksi kriteeri korostuu kaikissa kotitalouksissa

Toimitus maisteli viittä finalistituotetta.

Leikkala-lahnaleikkele

– Paljaaltaan syötynä suorastaan pahaa. Voikkarissa muut leivänpäälliset tasoittavat terävimpiä kulmia.

– Epäilin kovasti. Luulin paljon pahemmaksi. Maistuu savulohelta. Tuskin hankkisin tätä kaupasta lisää.

– Viime vuoden menestysreseptikilpailun finalistien joukossa ollut kalalastu oli suosikkini. Tämä ei ole yhtä innostava.

Bean better -härkäpapupala

– Houkutteleva paketti. Erottuu kaupan hyllystä edukseen. Tyhjiöpakkaus vaikea avata. Palojen määrä oli odotettua pienempi. Thai-marinoitujen palojen maku on hyvä, mutta suuntuntuma ehkä liiankin pehmeä. Saattaisin kokeilla uudestaan, mutta kaupassa on tarjolla monia vähintään yhtä hyviä vaihtoehtoja.

– Hyvä maku, suutuntumasta puuttuu puruvastusta. Sopii hyvin wokkiin. Marinaadissa riittävästi maustetta.

Onko tässä Helsingin halvin pizza? – 3,99 euron "Americana" löi ällikällä

Foodin Chia Good (Kolme marjaa, Mango ja Sitruuna)

– Kolme marjaa: Yllätyshyvä välipala, jossa aito marjojen maku. Rakenne erikoinen, mutta helppo syödä. Raaka-ainelistassa veden määrä yllätti. Saatanpa ostaa lisää.

– Mango: Aika mautonta. Tosi light-ruoan tyyppinen. Rasvaisuus ei tunnu maussa. Koostumus oli platku.

– Sitruuna: Oli mennyt tämä chia-siemenvillitys itseltäni tyystin ohi. Chiavanukas on todellinen trendituote, mutta en keksi mihin tarpeeseen tätä ostaisin, ei ole kuitenkaan maultaan tai ravintosisällöltäänkään aivan niin ylivoimainen.

Fallero kotimainen Härkäpapufalafel (Punajuuri tai herne-lehtikaali, testissa mukana punajuuri)

– Ainakin nimi on nerokas, ja voi jopa uida arkikieleen toisin kuin takavuosien voittaja "boltsi".

– Jostain syystä kolmen falleron jälkeen tökkäsi aivan totaalisesti, ovatko nämä jotenkin tosi täyttäviä? Vai onko syy siinä, että käytin kastikkeena tuhtia valkosipuliaiolia...

– Pussin ohjeessa neuvotaan paistamaan fallerot uunissa tai pannulla, mikä hieman rikkoo mielikuvaa siitä, että tämä on arjen kiireen helpottaja. Kai nämä voi mikrossakin lämmittää?

Nämä punalaputetut tuotteet ovat hittejä S-ryhmän kaupoissa – viekkaat tarjoushaukat piilottavat niitä 60% alennuksen kiilto silmissä

KomeroFoodin Ateriakippo

– Nimensä mukaisesti kippo, jossa nuudeleita ja kasviksia, päälle kaadetaan purkissa mukana tulevat kanapalat, sen jälkeen täytetään kiehuvalla vedellä merkkiin asti ja annetaan hautua, jonka jälkeen valmis syötäväksi.

– On ainakin helppoa, lapsikin suoriutuu tästä.

– Vaikuttaa ihan perus meidän koulun -ruoalta, vitsailee kuvataidelukiolainen kurkattuaan Kippoon. Mausteinen maku saa häneltä kuitenkin kehuja.

– Kätevä keksintö, mutta kipon hinta 5 euroa tuntuu valmisruoaksikin aika kovalta, kun ottaa huomioon paljonko nuudelipussi maksaa kaupassa, ja ei sitä broileria nyt ihan hirveästi ollut.

Kuudes finalisti kisassa oli tänä vuonna Leivon Leipomon Kaurakas-putkipasta täysjyväkaurasta.

Aikaisempina vuosina voittajatuotteiksi on kruunattu paistopisteiltä tuttu Rostis sekä kaura-siemenpyörykkä Boltsi.

Tähän kasvispyörykkään suomalaiset hurahtivat – Boltsia myyty pian jo miljoona rasiaa

Einesten määrä on räjähtänyt, ja se voi olla huono asia liikaa suolaa saaville suomalaisille – "Monissa valmisaterioissa on tolkuton määrä suolaa", sanoo ravitsemusasiantuntija Tuija Pusa Sydänliitosta

Prisman "miinuskuitti" paljastaa hurjan ale-ilmiön, joka saa asiakkaat käyttäytymään oudosti kello 20.59 – "En välttämättä ostaisi"

Hiekkakentän pakettiautoletka hämmästyttää Helsingin illassa – "On kiva kun tietää, keneltä ruokansa ostaa"

Saarioisten roiskeläppä täyttää 40 vuotta – tässä on juhlavuoden kunniaksi kehitetty uutuusmaku

Keitätkö itse perunat? Valmisruokien myynti kasvanut reippaasti tänä vuonna

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut