Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Uutuustuote Fallero ampaisi S-kaupoissa "ilmiömäiseen" suosioon – Näin toimitus arvioi menestysreseptikisan tuotteet, jumboksi jäi lahnaleike: "Paljaaltaan jopa pahaa"

Ruoka: Toimitus teki epäviralliset arviot viidestä Suomalainen menestysresepti -kilpailun finalistista.

Kotimainen härkäpapufalafel Fallero julistettiin Suomalainen menestysresepti 2021 -kilpailun voittajaksi viime keskiviikkona ja Falleron kaksi makuvarianttia, paahdettu punajuuri ja herne-lehtikaali, tuotiin myyntiin S-ryhmän ruokakauppoihin heti torstaina.

Myynti on S-ryhmän tiedotteen mukaan ollut "ilmiömäistä", sillä Fallerot nousivat S-ryhmän ruokakauppojen myydyimmäksi valmisruokatuotteeksi

Kaikkien kuuden Suomalainen menestysresepti -kilpailun finaalista tutun tuotteen yhteinen viikkomyynti on nousemassa miljoonaluokkaan jo nyt.

Nämä valinnat ratkaisevat, mitä suomalainen laittaa ostoskärryyn ruokakaupassa – yksi kriteeri korostuu kaikissa kotitalouksissa

Toimitus maisteli viittä finalistituotetta.

Leikkala-lahnaleikkele

– Paljaaltaan syötynä suorastaan pahaa. Voikkarissa muut leivänpäälliset tasoittavat terävimpiä kulmia.

– Epäilin kovasti. Luulin paljon pahemmaksi. Maistuu savulohelta. Tuskin hankkisin tätä kaupasta lisää.

– Viime vuoden menestysreseptikilpailun finalistien joukossa ollut kalalastu oli suosikkini. Tämä ei ole yhtä innostava.

Bean better -härkäpapupala

– Houkutteleva paketti. Erottuu kaupan hyllystä edukseen. Tyhjiöpakkaus vaikea avata. Palojen määrä oli odotettua pienempi. Thai-marinoitujen palojen maku on hyvä, mutta suuntuntuma ehkä liiankin pehmeä. Saattaisin kokeilla uudestaan, mutta kaupassa on tarjolla monia vähintään yhtä hyviä vaihtoehtoja.

– Hyvä maku, suutuntumasta puuttuu puruvastusta. Sopii hyvin wokkiin. Marinaadissa riittävästi maustetta.

Onko tässä Helsingin halvin pizza? – 3,99 euron "Americana" löi ällikällä

Foodin Chia Good (Kolme marjaa, Mango ja Sitruuna)

– Kolme marjaa: Yllätyshyvä välipala, jossa aito marjojen maku. Rakenne erikoinen, mutta helppo syödä. Raaka-ainelistassa veden määrä yllätti. Saatanpa ostaa lisää.

– Mango: Aika mautonta. Tosi light-ruoan tyyppinen. Rasvaisuus ei tunnu maussa. Koostumus oli platku.

– Sitruuna: Oli mennyt tämä chia-siemenvillitys itseltäni tyystin ohi. Chiavanukas on todellinen trendituote, mutta en keksi mihin tarpeeseen tätä ostaisin, ei ole kuitenkaan maultaan tai ravintosisällöltäänkään aivan niin ylivoimainen.

Fallero kotimainen Härkäpapufalafel (Punajuuri tai herne-lehtikaali, testissa mukana punajuuri)

– Ainakin nimi on nerokas, ja voi jopa uida arkikieleen toisin kuin takavuosien voittaja "boltsi".

– Jostain syystä kolmen falleron jälkeen tökkäsi aivan totaalisesti, ovatko nämä jotenkin tosi täyttäviä? Vai onko syy siinä, että käytin kastikkeena tuhtia valkosipuliaiolia...

– Pussin ohjeessa neuvotaan paistamaan fallerot uunissa tai pannulla, mikä hieman rikkoo mielikuvaa siitä, että tämä on arjen kiireen helpottaja. Kai nämä voi mikrossakin lämmittää?

Nämä punalaputetut tuotteet ovat hittejä S-ryhmän kaupoissa – viekkaat tarjoushaukat piilottavat niitä 60% alennuksen kiilto silmissä

KomeroFoodin Ateriakippo

– Nimensä mukaisesti kippo, jossa nuudeleita ja kasviksia, päälle kaadetaan purkissa mukana tulevat kanapalat, sen jälkeen täytetään kiehuvalla vedellä merkkiin asti ja annetaan hautua, jonka jälkeen valmis syötäväksi.

– On ainakin helppoa, lapsikin suoriutuu tästä.

– Vaikuttaa ihan perus meidän koulun -ruoalta, vitsailee kuvataidelukiolainen kurkattuaan Kippoon. Mausteinen maku saa häneltä kuitenkin kehuja.

– Kätevä keksintö, mutta kipon hinta 5 euroa tuntuu valmisruoaksikin aika kovalta, kun ottaa huomioon paljonko nuudelipussi maksaa kaupassa, ja ei sitä broileria nyt ihan hirveästi ollut.

Kuudes finalisti kisassa oli tänä vuonna Leivon Leipomon Kaurakas-putkipasta täysjyväkaurasta.

Aikaisempina vuosina voittajatuotteiksi on kruunattu paistopisteiltä tuttu Rostis sekä kaura-siemenpyörykkä Boltsi.

Tähän kasvispyörykkään suomalaiset hurahtivat – Boltsia myyty pian jo miljoona rasiaa

Einesten määrä on räjähtänyt, ja se voi olla huono asia liikaa suolaa saaville suomalaisille – "Monissa valmisaterioissa on tolkuton määrä suolaa", sanoo ravitsemusasiantuntija Tuija Pusa Sydänliitosta

Prisman "miinuskuitti" paljastaa hurjan ale-ilmiön, joka saa asiakkaat käyttäytymään oudosti kello 20.59 – "En välttämättä ostaisi"

Hiekkakentän pakettiautoletka hämmästyttää Helsingin illassa – "On kiva kun tietää, keneltä ruokansa ostaa"

Saarioisten roiskeläppä täyttää 40 vuotta – tässä on juhlavuoden kunniaksi kehitetty uutuusmaku

Keitätkö itse perunat? Valmisruokien myynti kasvanut reippaasti tänä vuonna