Uutuustuote Fallero ampaisi S-kaupoissa "ilmiömäiseen" suosioon – Näin toimitus arvioi menestysreseptikisan tuotteet, jumboksi jäi lahnaleike: "Paljaaltaan jopa pahaa"
2
Menestysreseptikilpailun voittajaa Falleroa on kaksi makua. S-ryhmän päivittäistavarakaupan myyntijohtaja Antti Oksa kuvailee, että kilpailu on kiihdytyskaista kotimaisille pienille ja keskisuurille yrityksille. SOK
Katso isompi kuvaMansikkaa, mustikkaa ja vadelmaa sisältänyt chia-väliapala sai enemmän kehuja kuin sitruuna- ja mangoversiot. Aapo Siippainen
Ruoka: Toimitus teki epäviralliset arviot viidestä Suomalainen menestysresepti -kilpailun finalistista.
Aapo Siippainen
Kotimainen härkäpapufalafel Fallero julistettiin Suomalainen menestysresepti 2021 -kilpailun voittajaksi viime keskiviikkona ja Falleron kaksi makuvarianttia, paahdettu punajuuri ja herne-lehtikaali, tuotiin myyntiin S-ryhmän ruokakauppoihin heti torstaina.
Myynti on S-ryhmän tiedotteen mukaan ollut "ilmiömäistä", sillä Fallerot nousivat S-ryhmän ruokakauppojen myydyimmäksi valmisruokatuotteeksi
Kaikkien kuuden Suomalainen menestysresepti -kilpailun finaalista tutun tuotteen yhteinen viikkomyynti on nousemassa miljoonaluokkaan jo nyt.
– Epäilin kovasti. Luulin paljon pahemmaksi. Maistuu savulohelta. Tuskin hankkisin tätä kaupasta lisää.
– Viime vuoden menestysreseptikilpailun finalistien joukossa ollut kalalastu oli suosikkini. Tämä ei ole yhtä innostava.
Leikkala-lahnaleikkele ei maistunut paljaaltaan, mutta toimi voileivällä. Lahnaleike sai raadilta vähiten kehuja. Aapo Siippainen
Bean better -härkäpapupala
– Houkutteleva paketti. Erottuu kaupan hyllystä edukseen. Tyhjiöpakkaus vaikea avata. Palojen määrä oli odotettua pienempi. Thai-marinoitujen palojen maku on hyvä, mutta suuntuntuma ehkä liiankin pehmeä. Saattaisin kokeilla uudestaan, mutta kaupassa on tarjolla monia vähintään yhtä hyviä vaihtoehtoja.
– Hyvä maku, suutuntumasta puuttuu puruvastusta. Sopii hyvin wokkiin. Marinaadissa riittävästi maustetta.
Bean Betterin värikäs pakkaus sai kehuja. Häräpapupaloja olisi voinut olla pakkauksessa enemmän. Aapo Siippainen
Foodin Chia Good (Kolme marjaa, Mango ja Sitruuna)
– Kolme marjaa: Yllätyshyvä välipala, jossa aito marjojen maku. Rakenne erikoinen, mutta helppo syödä. Raaka-ainelistassa veden määrä yllätti. Saatanpa ostaa lisää.
– Mango: Aika mautonta. Tosi light-ruoan tyyppinen. Rasvaisuus ei tunnu maussa. Koostumus oli platku.
– Sitruuna: Oli mennyt tämä chia-siemenvillitys itseltäni tyystin ohi. Chiavanukas on todellinen trendituote, mutta en keksi mihin tarpeeseen tätä ostaisin, ei ole kuitenkaan maultaan tai ravintosisällöltäänkään aivan niin ylivoimainen.
Fallero kotimainen Härkäpapufalafel (Punajuuri tai herne-lehtikaali, testissa mukana punajuuri)
– Ainakin nimi on nerokas, ja voi jopa uida arkikieleen toisin kuin takavuosien voittaja "boltsi".
– Jostain syystä kolmen falleron jälkeen tökkäsi aivan totaalisesti, ovatko nämä jotenkin tosi täyttäviä? Vai onko syy siinä, että käytin kastikkeena tuhtia valkosipuliaiolia...
– Pussin ohjeessa neuvotaan paistamaan fallerot uunissa tai pannulla, mikä hieman rikkoo mielikuvaa siitä, että tämä on arjen kiireen helpottaja. Kai nämä voi mikrossakin lämmittää?
Paistetut fallerot riisillä ja aiolilla ryyditettynä. Itse pakkauksessa tulee mukana vain falleroita, 210 grammaa. Kaisa Paastela
– Nimensä mukaisesti kippo, jossa nuudeleita ja kasviksia, päälle kaadetaan purkissa mukana tulevat kanapalat, sen jälkeen täytetään kiehuvalla vedellä merkkiin asti ja annetaan hautua, jonka jälkeen valmis syötäväksi.
– On ainakin helppoa, lapsikin suoriutuu tästä.
– Vaikuttaa ihan perus meidän koulun -ruoalta, vitsailee kuvataidelukiolainen kurkattuaan Kippoon. Mausteinen maku saa häneltä kuitenkin kehuja.
– Kätevä keksintö, mutta kipon hinta 5 euroa tuntuu valmisruoaksikin aika kovalta, kun ottaa huomioon paljonko nuudelipussi maksaa kaupassa, ja ei sitä broileria nyt ihan hirveästi ollut.
Thai-maustettu härkäpapupala sopi testaajien mukaan hyvin aasialaiseen ruokaan. Bean Better nousi yhdeksi testin suosikeista. Aapo Siippainen
Kuudes finalisti kisassa oli tänä vuonna Leivon Leipomon Kaurakas-putkipasta täysjyväkaurasta.
Aikaisempina vuosina voittajatuotteiksi on kruunattu paistopisteiltä tuttu Rostis sekä kaura-siemenpyörykkä Boltsi.