Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jalkapallon Ykkönen on helsinkiläisen futisromantikon juhlaa –  loppukaudessa on vielä kosolti jännitettävää

Oulunkylän Gnistan, PK-35 ja HJK 04 tarjoavat hyvää jalkapalloviihdettä. Ja mikä parasta, Gnistan ja Pihlajamäen Punamustat elävöittävät oman alueensa yhteisöllisyyttä ja tarjoavat helposti lähestyttävää paikallisviihdettä.

HJK voisi myös miettiä, että 04 pelaisi muualla kuin tyhjällä Bolt Areenalla. Katsojia saattaisi olla enemmän vaikkapa idyllisellä kentällä Käpylässä.

Syksyn aikana jalkapalloromantikot saavat paljon jännitettävää. Ykkösessä pelataan runkosarjassa 22 ottelua. PK-35:llä on kesän koronakaranteenin johdosta jäljellä viisi peliä, muilla kolme.

Tämänhetkisillä pisteillä yksikään joukkue ei ole vielä varmistanut paikkaansa ylemmässä loppusarjassa. Runkosarjan ottelut on näillä näkymin pelattu syyskuun puolen välin paikkeilla.

Ylempään jatkosarjaan pääsevät runkosarjan kuusi parasta joukkuetta, toiset kuusi jäävät alempaan sarjaan.

Jalkapallon Ykkösestä on hyvät mahdollisuudet nousta pääsarjaan. Tämä tuo panosta jokaiseen otteluun ja katsojia lehtereille. Joukkueet myös investoivat pelaajiin ja olosuhteisiin eri lailla, kun on mahdollisuus nousta tai vaarana tippua.

Ylemmän jatkosarjan päätyttyä kilpailun voittaja nousee suoraan Veikkausliigaan kaudeksi 2022. Toiseksi sijoittunut menee suoraan liigakarsintaan.

Alempi jatkosarja on armoton; sijoille 10., 11. ja 12. sijoittuneet joukkueet putoavat suoraan Kakkoseen kaudelle 2022.

HJK 04 on viime viikkoina löytänyt oikeat sävelet pistejahtiin. Joukkue on majaillut jumbona lähes koko kesän. Patrik Raitasen paluu Italiasta ja Samuel Anini jr:n loistopelit ovat tuoneet toivotun piristysruiskeen pelaamiseen. Vaikka joukkue jäisi viivan alapuolelle, sen vahvistukset varmistanevat sarjapaikan Ykköseen myös ensi kaudeksi.

Gnistanin otteet ovat heitelleet laidasta laitaan. Seurajohto reagoi viiden ottelun tappion jälkeen hankkimalla Portugalin kolmannelta tasolta Óscar Barrosin. Heti ensimmäisessä ottelussa, paikallisottelussa Punamustia vastaan, pallotaitava laitapuolustaja järjesti kaksi maalia.

Gnistan tarvitsee vielä pisteitä säilyttääkseen paikkansa ylemmässä loppusarjassa.

PK-35 on sarjanousijaksi esittänyt aika ajoin pirteää peliä. Ei siis ihme, että se kerää 500–600 paikallista katsojaa kotipeleihinsä. Toivottavasti joukkue saa pidettyä omat kasvattinsa J onathan Muzingan (6 maalia) ja erittäin nopean Yassin Adamin seurassa myös ensi kaudella.

Jokainen helsinkiläinen joukkue kykenisi parantamaan peliään tuloksellisemmaksi. Varsinkin 04:n ja Punamustien peli kaipaa suoraviivaistamista. Kummallakin joukkueella on vaikeuksia saada palloa nopeille kärjille, pelkällä pallonhallinnalla otteluja ei voiteta.