Päätoimittaja Kannala: "Husin suunnitelma on selvä vastaisku keskustan aluepolitiikalle"

Helsingin Uutisten päätoimittaja Karri Kannala. Johanna Erjonsalo

Husin suunnittelee yhteistä laitehankintayritystä Tradeka-Yhtiöt Oy:n kanssa. Suunnitelmat ovat herättäneet kysymyksiä, voiko Hus kiertää näin sote-uudistukseen kuuluvaa valtion investointiohjausta. Sairaanhoitopiiri aikoo maksaa vuokrattavista laitteista selvästi markkinakorkoa korkeampaa 2,2 prosentin vuosikorkoa lisättynä kolmen kuukauden euribor-korolla.

Päätoimittaja Karri Kannalan mielestä tilanne näyttää siltä, että sosiaali- ja terveysministeriön ja valtionohjauksen pelko on Husissa suurempi kuin oikeisto-vasemmisto-jako.

–  Raha ratkaisee, ja kun on omat rahat, on oma valta päättää. Husin suunnittelema kuvio on myös selvä vastaisku keskustan hallituksessa ajamalle aluepolitiikalle, joka sote-uudistuksen kautta rokottaa erityisesti Uuttamaata ja suuria kaupunkeja. Maan hallitus näyttää kuitenkin hyväksyvän Husin "erityisratkaisun", eikä ihme, onhan Tradekalla tiivis yhteys vasemmistohallitukseen, Kannala sanoo pääkirjoituksessa.

Oikaisu 1.9. klo 17.28: Korjattu laitevuokran koroksi 2,2 prosenttia + 3 kk euribor.

Lue koko pääkirjoitus tästä!

Kommentoi

Mainos: Helsingin Uutiset

Pääkaupungin keskusta on edelleen the place to be – katso tästä ytimen tarjonta

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut