Helsingissä järjestettiin illallinen, johon pääsi vain negatiivisella testituloksella – näin 600 ihmisen koronakupla toteutettiin PRO-gaalassa

Finlandia-talossa järjestettiin tänään ravintola-alan huippuja palkitseva PRO-gaala, jonka illalliselle pääsi ainoastaan negatiivisella koronatestituloksella.

Omaehtoinen koronakupla perustuu kaikkien Finlandia-talon ravintolassa järjestettävän illallisen osallistujien ja työntekijöiden testaamiseen. Kaikki taloon tulijat on kahden päivän ajan ohjeistettu saapumaan porrastetusti kahden testauspisteen kautta.

– Testaus koskee kaikkia: pääesiintyjästä tarjoilijaan ja kutsuvieraasta Finlandia-talon toimitusjohtajaan. Yhteensä testattavia on yli 600. Negatiivisen tuloksen antaneet siirtyvät koronakuplaan ja merkitään mustalla rannekkeella, tapahtumaa järjestävän Aromi-lehden liiketoimintajohtaja Nina Harlin kertoo tiedotteessa.

– Koronakupla on järjestäjälle vapaaehtoinen turvatoimi, koska virallisen koronapassin käyttöönotto ei ole Suomessa edennyt. Kuplan toteuttaminen on kallista, mutta kun kyseessä on vastuullinen tapahtumajärjestäjä ja tarjolla oikeanlainen tila, jossa on paljon kuutioita sekä huolehditaan huolellisesti turvatoimista, turvallinen juhlaillallinen pystytään järjestämään, Harlin sanoo.

Finlandia-talossa on käytössä Suomessa kehitetty ja valmistettu testi ja testauksen suorittavat terveydenhuollon ammattilaiset Debora Oy:stä.

– Valitsimme kotimaisen valmistajan terveydenhuollon käyttöön kehittämän pikatestin. Testitulos valmistuu 15 minuutissa paikan päällä. Sen käyttö ei vaadi laboratoriovälineistöä, mutta halusimme testaajiksi sairaanhoitajat. Testi tunnistaa COVID-19-infektion 98 prosentin herkkyydellä ja sataprosenttisella tarkkuudella, mikä takaa korkealaatuisen, nopean ja tarkan testauksen, Nina Harlin kertoo.

Testit tehtiin kahdella alueella, Verandassa ja Kongressisiivessä. Securitaksen henkilökunta ohjasi liikkumista testi- ja odotustiloissa. Koronakuplaan siirtyminen edellytti henkilökunnan antamaa lupaa siirtyä ravintola-alueelle.

Helsingin kaupungin Yrityspalvelut-yksikön päällikkö Jani Moliis koordinoi Helsingin kaupungin koronapassihankkeita ja tutustui Finlandia-talolla toteutettuun koronakuplaan illallisvieraana.

– Kaupungin tähän mennessä toteuttamat kaksi koronapassipilottia ja PRO-gaalaillallisen toteuttaminen pikatestejä hyödyntämällä osoittavat, että nykyisille koronarajoituksille on olemassa vaihtoehtoja, jotka ovat teknisesti toteuttamiskelpoisia ja joihin asiakkaat suhtautuvat pääosin myönteisesti, Moliis toteaa.

Hän lisää toivovansa, että epidemiatilanne paranee rokotekattavuuden lisääntyessä niin, että kaikista rajoituksista voidaan luopua.

– Jos niin hyvin ei kuitenkaan käy, ovat koronapassi ja pikatestit tarpeellisia ja toimivia tapoja lieventää epidemian vaikutuksia tapahtuma-, ravintola- ja kulttuurialan liiketoiminnalle, Moliis summaa.

Finlandia-talon toimitusjohtaja Johanna Tolonen sanoo, että kahden metrin minimietäisyyden ja lohkomisvaatimuksen purkua Etelä-Suomen yleisötapahtumissa odotetaan kiivaasti.

– Tapahtuma-alalla on hyvää näyttöä terveysturvallisten tapahtumien järjestämisestä. Esimerkiksi Finlandia-talolla ei ole tullut yhtään tartuntaa tai altistumista koko pandemian aikana. Ikävä kyllä alan näkemyksiä esimerkiksi sisätilan koon huomioonottamisesta ei ole kuultu, Tolonen toteaa.

PRO-palkintoja on jaettu vuodesta 2002 lähtien. Vuonna 2021 palkinto jaetaan 15 sarjassa. Palkintosarjat: ammattikeittiön työntekijä, ammattikeittiön kokki, ammattikeittiön päällikkö, ammattikeittiön tuotekehittäjä, ravintolan asiakaspalvelija, ravintolan kokki, ravintolan keittiöpäällikkö/-mestari, ravintolapäällikkö, kahvilan työntekijä, hovimestari/sommelier, baarimestari, yrittäjä, opettaja, vastuullisuus, innovaatio.

Katso PRO-gaalan voittajat tästä..

Helsingin Uutiset on osa Mediatalo Keskisuomalaista, johon myös Pro-gaalan järjestävä Aromi-lehti kuuluu.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut