Teuvo Teräväinen vietti nuoruuden poikkeuksellisten lahjakkuuksien joukkueessa – nämä nimet nousivat NHL:ään

Jääkiekko: Jätkäsaaressa asuvalla Teuvo Teräväisellä alkaa NHL:ssä yhdeksäs kausi.

Paluu työpaikalle lähenee koko ajan, jääkiekkoammattilaiset suuntaavat rapakon taakse takaisin pelipaikoille syyskuun alussa.

Jokereiden C-nuorten SM-kultaa kaudella 2008–2009 voittanut joukkue oli poikkeuksellisen lahjakas. Peliryhmästä kasvoi monta pelaajaa kansalliselle ja kansainväliselle kiekkorintamalle - kolme pelaajaa NHL:ään: Teuvo Teräväinen, Joonas Korpisalo ja Esa Lindell.

– Tekemisen taso ja valmentaminen oli huippuluokkaa. Meillä oli kilpailullinen ryhmä, ja paljon hyviä pelaajia, Teräväinen muistelee nuoruutta Pirkkolassa.

Jätkäsaaressa asuvan Carolina Hurricanesin pelaajan kesä on mennyt taas nopeasti. Kaverit ovat iso osa lomaa, jonka lisäksi tennis ja golf on kirjoitettu viikko-ohjelmaan. Mökillä lähellä Tammisaarta on ennätetty käymään useaan kertaan.

Ilman harjoittelua ei pääse tähtipelaajakaan, vaan säännöllistä treenaamista on tehty Raimo Summasen ja Janne Hännisen kiekkokoulussa.

– Olen ollut mukana jo monena vuotena, meitä on kymmenkunta kundia kesän harjoitteluryhmässä.

Hänninen on kaksikon luisteluvalmentaja ja Summanen opettaa peliä.

– Rami on ollut tosi hyvä, läppä lentää. Hyviä ideoita tulee peliin ja omaan pelaamiseen.

NHL:n pelaajat ovat nopeutuneet siitä, kun helsinkiläinen aloitti taalaliigassa Chicagon riveissä maaliskuussa 2014. Vieläkö nopeus riittää?

– Oma pelini perustuu tilannenopeuteen ja tilanteiden ennakointiin. Tähän mennessä en ole juuri jalkoihin jäänyt, Teräväinen hymyilee ja kuittaa utelut nopeudesta.

Viime kausi päättyi Teräväisellä ja Carolinalla pettymykseen jo pudotuspelien toisella kierroksella Tampa Bayta vastaan. Itäisen konferenssin joukkuetta on povattu NHL-finaaliin jo jonkin aikaa.

– Ainekset hyvään kauteen ovat jälleen olemassa. Ensin pitää pelata sellainen kausi, että pääsee pudotuspeleihin. Mielestäni meillä on joukkue, jolla on nyt 2–3 vuotta ikkuna auki finaaliin. Kokemukseltaan ja ikärakenteeltaan joukkueemme on hyvin rakennettu.

Carolinan valmentaja Rod Brind’Amour saa hyökkääjältä kehuja.

– Hänen kanssaan voi puhua avoimesti myös kahdestaan. Jotkut vanhan koulukunnan koutsit saattavat keskustella ainoastaan kapteeniston kanssa.

Suomen jääkiekkomaajoukkueen valmentaja Jukka Jalonen kutsui nelisenkymmentä Olympialaisiin nimettyä pelaajaa elokuun alussa Vanajanlinnaan. Vielä ei ole täyttä varmuutta, pelataanko helmikuussa Kiinan Pekingissä 2022.

Nuori ja kokematon Suomen World Cup -joukkue vuodelta 2016 olisi tulevana talvena parhaassa iässä taistelemaan tosissaan jopa olympiakullasta.

– Tosi kiva päivä oli tavata muita pelaajia. Uskon, että meillä olisi aidosti ryhmä, joka olisi iältään ja kokemukseltaan hyvä. Monet pelaajat ovat runkopelaajia joukkueissaan. Jos nyt ei pääse olympialaisiin, se olisi sääli. Neljän vuoden päästä ei ole mitään varmuutta, kykeneekö siellä enää pelaamaan, nuorten maailmanmestari 2014 ja Chicagossa Stanley Cupin voittanut Teräväinen ynnäilee.

Mainos: HotLips

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut