Kaukolämmön hinta nousee 29,9 % – omakotiasuja HU:lle: vaihtaminen mahdotonta, sillä se maksaisi yli 5 300 euroa

Kaukolämmön hinta nousee Helenillä verrattuna edelliseen syyskauteen liki 30 prosenttia. Syyskauden 2021 hinta on 66,63 €/MWh 1. lokakuuta alkaen vuoden loppuun.

Helenin mukaan edelliseen syyskauteen verrattuna 29,9 prosentin hinnanousu johtuu vuoden alusta voimaan astuneista valmisteveromuutoksista sekä kohonneista päästöoikeuksien että polttoaineiden hinnoista.

Kaukolämmön hinta uhkasi nousta 50% – Helenin hallituksen Osmo Soininvaara paljastaa miten 30 prosentin korotus neuvoteltiin: ”Alemmas emme voineet mennä”

Lukija otti yhteyttä Helsingin Uutisiin ja harmitteli, että kaukolämmöstä ei pääse eroonkaan. Jos hän omakotiasujana haluaisi vaihtaa lämmitysmuotoa, liittymän katkaisu tulisi maksamaan 5 370 euroa, mitä lukija piti liian kovana hintana.

Heleniltä todetaan, että irtautumisesta tulee yhtiölle kuluja.

– Kaukolämpöliittymän purkaminen aiheuttaa kustannuksia, esimerkiksi asfaltin poisto, kaivuulupa ja kaivuutyöt jne. Kun asiakas valitsee Helenin kaukolämmön, liittymismaksu ei rakentamishetkellä sisällä aikanaan mahdollisesti purettavan liittymän kustannuksia, vaan tarvittaessa ne veloitetaan vasta irtautumistilanteessa. Tämä on mielestämme oikeudenmukainen tapa. Ymmärrämme toki, että se saattaa yllättää asiakkaan, jos hän ei ole huomannut ottaa asiasta selvää liittymistilanteessa tai ollut yhteydessä Heleniin irtisanoutumista suunnitellessaan, sanoo viestintäpäällikkö Seija Uusitalo Heleniltä.

–  Irtautumisesta aiheutuvat kustannukset on selvitetty toteutuneista kohteista ja sitä kautta on muodostettu asianmukaiset hinnat erilaisille tapauksille. Hinnaston kustannusvastaavuutta seurataan säännöllisesti.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut