Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Lidlin ja Alkon väliin ilmestyi mysteeriseinä, asiakkaat hätää kärsimässä – isännöitsijä: ”Asia ei kuulu kenellekään”

Portaat: Alkon ja Lidlin välinen työmaa herättää hämmennystä asukkaissa. Isännöitsijä ja omistaja eivät kerro, mitä aidan takana tehdään

Ratapihantien Lidlin ja Alkon välistä nousevat liukuportaat ovat herättäneet viime vuosina paljon huomiota Itä-Pasilassa. Portaat ovat reistailleet usein ja piinanneet lähialueen ihmisiä korvia vihlovalla metelillä.

Liukuportaat peitettiin kesäkuun puolivälissä työmaa-aidalla. Osa Helsingin Uutisten haastattelemista asukkaista on toivonut, että se olisi merkki liukuportaiden korjaamisesta tai uusimisesta. Jopa hissistä on haaveiltu.

Kiinteistö Oy Ratavartijakatu 3:n omistaa Nordea Henkivakuutus Suomi Oy ja sen isännöinnistä vastaa Newsec Property Asset Management Oy.

Mitä portaikossa tällä hetkellä tehdään ja kuinka pitkään työmaa kestää?

– En kommentoi, vastaa isännöitsijä Markus Pihlajoki.

Työmiehiä näkyy tupakalla, mutta mitään ei tunnu tapahtuvan.

– Asia ei kuulu kennellekään. Tila näyttäytyy julkisena, mutta se on yksittäisen kiinteistön yksityinen asia. Virallista aikataulua ei ole.

Myös hallituksen puheenjohtaja Janne Sipilä on niukkasanainen. Hän kuitenkin vahvistaa, ettei tilalle tule uusia liukuportaita.

– Emme kommentoi yksittäisen kiinteistön asioita yleensäkään. Tarkempi aiktaulu ei ole selvillä.

Kaupunki myönsi tammikuussa kiinteistölle luvan korvata liukuportaat kiinteällä portaalla.

 – Asemakaavassa on velvoite kulkuyhteydestä kiinteistön läpi. Alueen lupahankkeiden työmaita valvova rakennusvalvonnan tarkastusinsinööri varmisti työmaan vastaavalta työnjohtajalta, että tämä kulkuyhteys on käytettävissä myös porrasmuutoksen työmaan aikana, sanoo rakennusvalvonnan arkkitehti Hannu Litovuo Helsingin kaupungilta.

Malmin aseman uusi hissi käyttöön, vuosia kenkkuilleet liukuportaat muutetaan tavallisiksi

Kulkeminen työmaan ohi on monen asukkaan mielestä vaivalloista. Käytössä on ollut normaalia kapeammat portaat.

– Itse pääsen kulkemaan portaissa, kun pidän kaiteesta kiinni. Porraskäytävä on kuitenkin nyt todella ahdas ja siinä pitää odottaa omaa vuoroaan, jos vastaan tulee muita, Itä-Pasilassa asuva Tiina Hirvikoski, 64, sanoi viime viikon perjantaina ennen kuin portaita levennettiin.

Hirvikoski ihmettelee työmaan salamyhkäisyyttä.

– Seinässä ei mitään kylttiä, että kuka tekee ja mitä tekee. Se on täysi mysteeri. Kyllä työmiehiä näkyy tupakalla, mutta mitään ei tunnu tapahtuvan.

Sandroksi esittäytyvä viisikymppinen mies sanoo, että että liukuportaiden poistamisesta on ollut suurta haittaa.

– Itä-Pasilassa asuu paljon yli 70- ja 80-vuotiaita. Monet heistä joutuvat kiertämään koko talon ulkokautta, koska liukuportailla ei pääse enää alas kauppaan. Lidlin vieressä on hissi, mutta sillä saa kulkea vain pysäköintihalliin. Sen käyttöön pitäisi saada nopeasti lupa.

Itä-Pasilassa ollaan oltu viime aikoina epävarmoja Lidlin ja Alkon jatkosta.

Epäilys vuokrasopimusten irtisanomisesta tulee esiin kahdessa eri haastattelussa.

Lidlin kiinteistökehityspäällikkö Toni Lautala kertoo, että myymälän toiminta jatkuu toistaiseksi. Alkon palvelujohtaja Tatu Vannisen mukaan Alkolla on voimassa oleva vuokrasopimus. Itä-Pasilan myymälän jatkosta päätetään myöhemmin.

Pitkään kiinteistössä toiminut Olutravintola Nurkka irtisanoi oman vuokrasopimuksensa ja lopetti toimintansa kesällä.

Kävelysillan rakenteista paljastui yllätys SRV:n työmaalla: "Pehmeää tavaraa, ei pysy kasassa" – rakennusmiehet katosivat kuukausiksi

Marko, 30, löysi tuottoisan 117-neliön asunnon ja osti perään toisenkin: "Tämä on aliarvostettu kaupunginosa" – erikoinen talo herättää ohikulkijoiden huomion

Kova treenimuoto valtasi Itä-Pasilan kadut ja pihat – "Pitää ylittää omat pelkonsa"

Karmaiseva ääni ravisteli ihmiset hereille viime yönä Pasilassa: "Mistä p**keleestä se on peräisin?" – näin kauan piina vielä jatkuu