Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rokotusvälin voi Helsingistä lyhentää nyt 6 viikkoon – Päärautatieasemalla avataan maanantaina pop-up-rokotuspiste

Koronarokotteen ensimmäisen ja toisen annoksen rokotusväli on nyt mahdollista lyhentää Helsingissä kuuteen viikkoon. Enimmillään rokotusväli voi olla 12 viikkoa. Toisen rokotuksen ajan voi aikaistaa osoitteessa koronarokotusaika.fi tai puhelimitse 09 310 46300 arkisin klo 8–18.

– Tartuntatilanteen takia tarjoamme nyt mahdollisuuden ottaa toisen rokoteannoksen jo kuusi viikkoa ensimmäisen annoksen jälkeen. Kuutta viikkoa lyhyempi annosväli ei kuitenkaan ole mahdollista, ja rokotusväli tarkistetaan rokotuspisteellä, toteaa terveysasemien johtajalääkäri Timo Lukkarinen.

Toisen rokoteannoksen voi saada vain ajanvarauksella ja vain Helsingin rokotuspisteiltä Jätkäsaaresta, Malmilta, Messukeskuksesta ja Myllypurosta.

Koronarokotteen ensimmäisen annoksen saa ilman ajanvarausta Helsingin rautietieasemalla maanantaina 6.9. klo 11-15 ja tiistaina 7.9. klo 15-19.

Rokotuspiste löytyy rautatieaseman keskushallista pääsisäänkäynnin ja Forex-liikkeen läheltä. Pop-up-rokotuspisteeltä saa ainoastaan koronarokotteen ensimmäisen annoksen.

Rokotteen saa pop-up-pisteellä näyttämällä henkilö- tai Kela-korttia. Rokotuksen jälkeen tulee jäädä seurantaan 15 minuutiksi. Koronarokotukset ovat maksuttomia.