Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uutissuomalainen: Niukka enemmistö sairaanhoitopiireistä kannattaa koronatestauksen vähentämistä jo nyt

Uutissuomalaisen sairaanhoitopiireille tekemässä kyselyssä testauksen vähentämistä kannattaa kymmenen ja nykyistä testauskäytäntöä yhdeksän sairaanhoitopiiriä.

Kyselyyn vastasivat kaikki sairaanhoitopiirit Pirkanmaata lukuun ottamatta.

– Testaamisen perusteita pitäisi arvioida uudelleen, koska testaaminen on tavattoman ruuhkautunut monella alueella. Tähän tarvitaan valtakunnalliset linjaukset, sanoo Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Heikki Miettinen Uutissuomalaiselle.

Testauksen vähentämistä toivovat sairaanhoitopiirit perustelevat kantaansa ensisijaisesti testaamisen ja jäljityksen ruuhkautumisella ja niiden viemillä resursseilla.

Nykyistä testauskäytäntöä kannattavat sairaanhoitopiirit arvioivat, että rokotuskattavuus ei ole vielä sillä tasolla, että testaamista voitaisiin selvästi vähentää.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tuoreen toimintaohjeen mukaan täysin rokotettujen oireisten testaus suositellaan tehtävän paikallisen tartuntatautiviranomaisen riskinarvion perusteella.