Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

”Joihinkin voi iskeä pelaamisen hulluus" – automaateille tullut tappiokatto saa pelaajilta kiitosta, Veikkaus uskoo ongelmapelaamisen vähenevän

Rahapelit: Nyt peliautomaatilla pelatessakin pitää asettaa tappiokatto.

Veikkauksen peliautomaattien pelaaminen edellyttää tästä kuusta eteenpäin, että pelaaja asettaa itselleen päivittäisen ja kuukausittaisen tappiorajan.

Tappiorajojen asettamista on jo aiemmin vaadittu verkkopelaamisen yhteydessä. Nyt rajoitukset on asetettava myös kauppojen, kioskien, ravintoloiden, liikenneasemien ja Veikkauksen pelisalien fyysisillä automaateilla pelatessa. Rajat ovat 1–500 euroa päivässä ja 1–2 000 euroa kuukaudessa.

Malmin Novan peliautomaattien äärellä uudistus nähtiin hyvänä ja tarpeellisena, joskin se tuli monelle yllätyksenä ja viivytti tutun pelin äärelle pääsemistä.

Asetukset vahvistetaan Veikkauksen tekstiviestinä lähettämällä koodilla, joka syötetään peliautomaatille. Kauppakeskuksen Pelaamossa henkilökunta auttoi asetusten tekemisessä.

Asetus on tehtävä ainoastaan kerran. Myöhemmin niitä voi muuttaa.

Tappiorajoen laskeminen onnistuu aina. Päiväkohtaisen tappiorajan nosto tulee voimaan seuraavana päivänä, mikäli kuukausittainen tappioraja sen sallii. Kuukausirajan nosto tulee voimaan seuraavan kuukauden 1. päivänä.

Mikäli asetukset on tehnyt jo nettipelien kohdalla, ei uusia asetuksia tarvitse tehdä peliautomaateilla pelaamista varten.

Veikkauksen viestinnästä kerrotaan, että muutos on aiheuttanut jonkin verran yhteydenottoja asiakaspalveluun. Tappiorajojen asettaminen ei ole onnistunut esimerkiksi siinä tapauksessa, että asiakkaalla on nykyisin eri puhelinnumero kuin minkä hän on Veikkauksen järjestelmään antanut.

– Minusta on hyvä, että pelaamista rajoitetaan, kertoi Pelaamossa pelannut mies.

Hänen pelaamiseensa uudistus ei vaikuta. Hän kertoi asettaneensa päiväkohtaisen tappiorajan sataan euroon ja kuukausikohtaisen rajan 500 euroon. Peliautomaatilla hän käy muutaman kerran viikossa ruokakaupassa, bingossa tai baarissa asioidessaan. Mies ei halunnut kertoa nimeään, kuten ei moni mukaan paikalla ollut.

Veijo sanoo poikenneensa pelin äärelle ohikulkumatkalla.

– Peleihin menee jokunen kymppi kuussa.

Hän määritteli päiväkohtaiseksi tappiorajakseen 30 euroa ja kuukausittaiseksi 300 euroa.

Myös Veijosta on hyvä, että pelaamiseen puututaan.

Kolmas mies kertoo pelaavansa rahapelejä kerran viikossa matalilla tappiokatoilla, 20 euroa päivässä ja 50 euroa kuussa. Hänestäkin on hyvä, että pelaamista suitsitaan rajoituksin.

– Joihinkin voi iskeä pelaamisen hulluus.

Citymarketin edessä Pika-Pokeria pelannut Pekka Syvänen kertoo pelaavansa automaattipelejä päivittäin. Panos on noin 20 euroa päivässä. Toisena päivänä peli tuo voittoa, toisena tappiota. Mikä saa pelaamaan päivittäin?

– Huvikseni pelaan. Se on vähän sellainen tapa, Syvänen sanoo ja tiivistää läheisen Pelaamon koneiden äärellä istuneiden ajatuksia.