Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Miljoona suomalaista kärsii ongelmista, joihin haetaan nyt apua kuntapäättäjiltä – Ideaikkuna on auki syyskuun ajan

Nyt kuntapäättäjillä on mahdollisuus vaikuttaviin avauksiin, kun Tuki- ja liikuntaelinliitto (Tule) kerää ideoita suomalaisten arkiliikunnan edistämiseksi esimerkiksi Twitterissä ja LinkedInissä syyskuun ajan.

Tule tiedotti ideointikampanjastaan syyskuun alussa.

– Arkiliikunnan mahdollisuuksiin satsaaminen on kestävää kuntataloutta, Tulen toiminnanjohtaja Marja Kinnunen painottaa.

Kun kävelyreitit ovat kunnolla hiekoitettuja ja aurattuja talvisin sekä valaistuja pimeän aikaan, se lisää kuntalaisten mahdollisuuksia, Kinnunen lisää.

– Hyvin hoidetut ja turvalliset puistot, pyörä- ja kävelytiet sekä esteettömyys ovat satsauksia tuki- ja liikuntaelinterveyteen, Kinnunen vahvistaa Tulen tiedotteessa.

Kuntapäättäjillä on vapaat kädet ideoida niin perinteisiä kuin uusiakin keinoja arkiliikunnan lisäämiseksi.

Jo kevyt liikunta ja arkinen liikuskelu auttavat tutkitusti ehkäisemään tuki- ja liikuntaelinongelmia sekä parantamaan hyvinvointia ja toimintakykyä, Kinnunen muistuttaa.

Pitkäaikaisesta tuki- tai liikuntaelinongelmasta kärsii jopa miljoona suomalaista. Niistä aiheutuu eniten poissaoloja työstä ja ne ovat toiseksi suurin syy työkyvyttömyyseläkkeisiin, Tulen tiedotteessa kerrotaan.

– Arkiliikunnan mahdollisuuksiin panostaminen on myös kestävää kuntataloutta, Kinnunen selventää.

Tuki- ja liikuntaelinliitto on yhteistyöelin, jonka jäsenyhteisöinä on 17 valtakunnallista tuki- ja liikuntaelinterveyden organisaatiota.

Jäsenet ovat kansalais-, potilas-, asiantuntija- ja ammattilaisjärjestöjä, joissa on noin 58 000 henkilöjäsentä tai toimijaa.