Linnanmäen toinen koronakesä oli parempi kuin edellinen – pian huvipuistoon avautuu ainutlaatuinen kauhukohde: "Suositusikä on 15 vuotta"

Linnanmäen toisena koronapoikkeuskesänä vierailijoita kävi enemmän kuin 2020, mutta tavanomaisista määristä jäätiin alle puoleen jo kävijärajoitustenkin vuoksi. Huvipuiston kapasiteetti ei missään vaiheessa ole ollut yli puolta yhtäaikaisesta maksimista.

– Meillä näkyy myös se, että ulkomaalaiset turistit ovat tälläkin kaudella puuttuneet lähes täysin, viestintäpäällikkö Juuso Vainio kertoo.

Parhaimpina kesäpäivinä aiempina vuosina Lintsillä on saattanut olla jopa reilut 20 000 asiakasta.

Tuliko huvipuistossa tietoon kesällä korona-altistumisia ja montako?

– Muutaman kerran saimme tiedon mahdollisista altistumisista, kuten kävi monessa muussakin julkisessa paikassa Helsingissä. Yhtään huvipuistossa todettua tartuntaa ei kuitenkaan ollut tänäkään vuonna. Linnanmäki on pääosin ulkotilaa, jossa voimme hyvin huolehtia turvaväleistä ja hygieniarajoituksista.

Linnanmäen reaaliaikaista kävijätietoa on ollut mahdollista seurata verkossa. Vainion mukaan heinäkuussa huvipuiston sisäänpääsyä jouduttiin rajoittamaan useina päivinä.

– Tänä vuonna näkyi se, että ihmiset ovat jo tottuneet elämään poikkeusoloissa. Huvipuistossa on näkynyt paljon perheitä ja kaveriporukoita, mikä kertoo siitä, että moni meistä on kaivannut sitä, että pääsee tekemään kivoja asioita yhdessä läheisten kanssa, Vainio kuvailee.

Linnanmäkeä pyörittävä Lasten päivän säätiö jakaa varoja hyväntekeväisyyteen, muun muassa lastensuojeluun.

– Vuosittainen lastensuojelutyöhön jaettava summa määräytyy kauden menestyksen suhteessa. Vielä on kautta jäljellä, joten on ennenaikaista arvioida tämän vuoden tarkkaa summaa. Pandemia vaikutti toki isosti jo viime vuonna jaettujen varojen määrään, Vainio myöntää.

Vainio ei vastaa suoraan, joutuuko huvipuisto sopeuttamaan toimintaansa taloudellisesti, mutta myöntää, että tulevien vuosien varojen käyttöä pitää harkita tarkasti.

Tulevana viikonloppuna Linnanmäellä alkaa kauhuteemainen Iikweek-tapahtuma, jossa pääsymaksy alueelle on 10 euroa. Yleensä huvipuiston sisäänpääsy ei maksa.

Vainio kertoo, että alueella liikkuu "zombeja, noitia ja muita kauhistuttavia hahmoja", minkä myötä koko huvipuiston alueella on 12 vuoden ikäraja. Iltaisin on luvassa livemusiikkia, esiintymään saapuvat muun muassa Reckless Love ja The 69 Eyes.

Erillisiä kauhukohteita rakennetaan neljä, joista uutuuskohde "Motelli" valtaa vesitornin.

– Motelin suositusikä on peräti 15 vuotta, Vainio huomauttaa.

Koronatilanne rajaa kävijöiden määrää myös Iikweekille, joten Vainio neuvoo hankkimaan liput etukäteen. Lisäksi huvipuistossa on voimassa kasvomaskisuositus.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut