Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

TM testasi suojatiesääntöjen noudattamisen ja tulokset olivat häkellyttävän surkeat – "Kahden auton giljotiini"

Tekniikan Maailma (TM) testasi suojateiden turvallisuutta seitsemässä kaupungissa. Yleisteknisen aikakauslehden julkaiseman (8.9.) uutisen mukaan autoilijat noudattavat huonosti suojatien liikennesääntöjä.

Testissä selvitettiin, että pysähtyvätkö autoilijat suojatien eteen, jos vieressä ajava auto pysähtyy. Testi tehtiin seitsemässä suuressa suomalaiskaupungissa. Mukana olivat Helsinki, Tampere, Turku, Lahti, Kuopio, Oulu ja Rovaniemi.

TM:n testitilanteessa autoilijoiden olisi pitänyt toimia tieliikennelain ja sen pykälän 27 mukaan.

– Jos ajoneuvo tai raitiovaunu on pysähtynyt suojatien eteen, sitä ei saa ohittaa ajoneuvolla pysäyttämättä, ellei ohittajan ja ohitettavan väliin jää suojakoroketta tai vapaata ajokaistaa, TM kirjoittaa.

Testin tulokset olivat surkeat, sillä viidessä kaupungissa yli puolet autoilijoista rikkoi suojatien liikennesääntöjä. TM:n testin perusteella toiseksi vaarallisin kaupunki jalankulkijoille on Rovaniemi (läpiajoja 13/20) ja ehdottomasti vaarallisin Lahti (läpiajoja 18/20).

Muissakaan testikaupungeissa tilanne ei näyttänyt hyvältä, vaikka Tampere (läpiajoja 6/20) tämän vertailun paras olikin ja seuraavina Turku (läpiajoja 7/20), Helsinki läpiajoja (10/20), Kuopio (läpiajoja 10/20) ja Oulu läpiajoja (11/20).

– Tällainen kahden auton giljotiini on erityisen vaarallinen silloin, kun ajoradalle varoittamatta säntäävä on lapsi, jota toinen autoilija ei edes huomaa, Tekniikan Maailma kirjoittaa.