Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsinkiin aukeaa ensi viikolla uusi jäähalli – " Tavoitteena kehitettää aluetta urheilukeskittymäksi"

Urheilupuisto: Pirkkolasta kasvamassa huippu-urheilun keskittymä.

Pirkkolaan rakennettu uusi jäähalli avataan lauantaina 18. syyskuuta.

– Pidetään pienet avauspuheet, muuten homma aloitetaan jääurheilun arjella. Helsingin Taitoluisteluklubin avausluistelun jälkeen arki pyörähtää käyntiin neljällä jääkiekko-ottelulla, urheilupuiston esihenkilö Teijo Korva kertoo.

Keväällä 2018 jäähalli laitettiin säppiin homeongelmien takia. Hankkeen rakennuttaja, Helsingin kaupungin kaupunkiympäristö, sai pikavauhdilla hoidettua uudelle hankkeelle rahoituksen ja rakennusluvan. Vanha halli purettiin ja moderni halli rakennettiin pikaisesti.

Halli tulee tarpeeseen. Kahden jään vajaus on aiheuttanut jääurheilulle haasteita. Nyt tilanne on hyvä ainakin toistaiseksi.

Hallissa on kaksi jäätä ja käyttäjiä riittää. Pääkäyttäjäryhmät ovat taitoluistelu ja jääkiekko. Päivisin jäätä kuluttavat harrastejääkiekko ja -kaukalopallo. Myös ringette saa osansa.

– Tunnit menevät aika lailla puoliksi näiden isojen käyttäjäryhmien kesken. Kaikki helsinkiläiset taitoluisteluseurat ja isot jääkiekkoseurat ovat edustettuna. HIFK naisten liigajoukkue siirtyy Malmilta tänne, Korva kertoo.

Karhu-Kissat U20, Jokerit U18 ja HIFK U15 mahtuvat sulassa sovussa uuteen halliin. Niin sanottujen ”isojen poikien” lisäksi nuoremmat juniorit saavat uudesta hallista vuoroja.

– Päivisin jäätä on suunnattu myös kaupungin erilaisille erityisryhmille, esimerkiksi kuuroille. Meillä on myös kolme kertaa viikossa yleisöluistelua hyvään aikaan, Korva kertaa.

Hallin suunnittelussa on kuunneltu paljon myös käyttäjien tarpeita. Pukukopit ovat aiempaa isompia, kuivaushäkkejä on peräti 60, on peilisali taitoluistelijoille ja upouusi kuntosali.

– Fysioterapeuttimme ovat saaneet kertoa hallin suunnittelijoille toiveitaan tiloista. Uusi halli palvelee naiskiekon kehittämistä Helsingissä. Pirkkola tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet urheilijoillemme, HIFK:n naisjoukkueen joukkueenjohtaja Johanna Sandqvist täydentää.

– Kaikki on uutta ja toimivaa. Hallin sisäänkäynti on nykyään Pirkkolantien puolella. Jokeriradan valmistuttua tänne pääsee helposti myös julkisilla. Kaikille käyttäjille riittää tarpeeksi kuivaushäkkejä, joten varusteet voi jättää hallille kuivumaan.

Korvan mukaan hanke on pysynyt erittäin hyvin budjetissa, eikä myöhästymistä alkuperäisestä aikataulusta tule kuin vajaa kuukausi.

– Uusien laitteiden johdosta käyttökustannusten odotetaan olevan jatkossa selkeästi alhaisemmat kuin vanhassa hallissa.

Pirkkolan alueen kehittäminen ei jää tähän. Uimahallin viereen on rakenteilla yksityinen monitoimihalli, joka valmistunee kevääseen mennessä. Kaupungilla on halu tarjota kaupunkilaisille liikuntapuisto, jossa voivat liikkua sulassa sovussa niin arkiliikkuja kuin huippu-urheilija.

– Tavoitteena on pikkuhiljaa saada kehitettyä aluetta vieläkin paremmaksi kaupunkilaisten urheilukeskittymäksi ja ennen kaikkea hyvällä fiiliksellä, Korva tunnelmoi.