Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Teemu Aura löysi Helsingistä paikan, jossa ravintolat ovat harvassa –  Mat Distrikt yhdistää kahden huippusuositun ravintolan parhaat puolet: "Tästä tuli erityisen hyvä tunne"

Ullanlinna saa marraskuussa uuden ravintolan, kun Tehtaankatu 12:ssa toimineen Amigon tilalle aukeaa bistromainen Mat Distrikt.

Se on Aleksis Kiven kadulla huippusuosioon nousseen Albinan sisarravintola. Uusi ravintola avataan ydinkeskustaan muuttaneen Amigon tilalle.

– Mat Distrikt on mutkaton kortteliravintola, joka jatkaa Albinan tarinaa. Hiiligrilli tulee olemaan keskiössä. Lisäkulmaa tulee smokerista, jolla savustetaan pitkään muun muassa häränrintaa ja muita ruhonosia, sanoo omistajiin kuuluva huippukokki Teemu Aura.

"Suomen kallein ravintola" poltti 6 miljoonaa euroa Helsingin keskustassa – nyt sen paikalle aukeaa harvinaisuus

Aura kuvailee Tehtaankatua kiehtovaksi paikaksi kortteliravintolalle. Amigo toimi paikalla puoli vuosisataa.

– Meille tarjottiin monia paikkoja, mutta tästä tuli erityisen hyvä tunne. Se on vanha historiallinen liikepaikka, jossa on ollut ravintola 50 vuoden ajan.

Aura sanoo, että ravintolan ikkunoiden peitteeksi rakennetut holvikaaret puretaan.

– Ravintolan ilme kadulle päin muuttuu selvästi, kun isot ikkunat pääsevät esiin uudella tavalla. Ravintolan sisätilat remontoidaan kokonaan.

Lähistön tunnetuimpiin ravintoloihin kuuluu venäläinen Saslik. Myös Central on pienen matkan päässä.

– Ravintoloita on loppupeleissä vähän ja sekin kiehtoi. Tänne on hyvät liikenneyhteydet, kun sporapysäkki on vieressä. Kadun toisella puolella on puisto, jonka tammien alle saa ehkä upean kesäterassin, Aura suunnittelee.

Mat Distriktin avajaisia on tarkoitus viettää marraskuun lopulla. Auran mukaan kiinteistössä keväällä alkanut putkiremontti on nyt loppusuoralla.

Uuden ravintolan keittiöpäällikkönä ja osakkaana toimii Albinasta tuttu Janne Ahola.

– Hän työskentelee molemmissa ravintoloissa, mutta ottaa aluksi vastuuta Mat Distriktistä.

Yksi Mat Distriktin omistajista on Riku Stenros, joka tunnetaan muun muassa porvoolaisesta huippuravintola Meat Districtistä. Myös Mat Distriktin saliin tulee lihan raakakypsytyskaappi, mutta kyse ei ole Auran mukaan kuitenkaan sisarravintolasta.

Lankkupihveistä tunnettu klassikkoravintola muuttaa Santa Fén viereen – "Taustalla taloudelliset syyt"

Legendaarinen Sivuraide-ravintola palaa Kurviin – näin käy jättipizzan hinnalle

Suomiräppärin johtama panimo putsasi pöydän Suomen Paras Olut -kilpailussa – katso tästä voittaja ja Top 3 -listat

Vesivahinko tuhosi klassikkoravintolaa Helsingissä – kuva: vuokralainen juoksutti kylmää vettä kotinsa viilennykseksi

Nämä helsinkiläiset ravintolat loistavat persoonallisella sisustuksellaan – "Ilahduttavasti kaikki ravintolat ovat säilyneet"