Huumeiden korvaushoito muutti Kalliosta omakotitaloalueen viereen – vanhemmilla heräsi huoli lasten koulutiestä

Huumeriippuvaisia palveleva Breikki on muuttanut Kallion Alppikadulta isompiin tiloihin Asesepänkujalle.

Opioidiriippuvaisille korvaushoitoa järjestävä Diakonissalaitoksen Hoivan päihdepalveluyksikkö on auki arkisin virastoaikaan sekä viikonloppuisin päivällä muutaman tunnin.

Arkisin asiakkaita käy 50–100 ja viikonloppuisin noin 20. Vilkkaimpia päiviä ovat maanantai ja perjantai. Suurin osa asiakkaista käy 8.30–13 välisenä aikana, mutta esimerkiksi työssäkäyvien yksilötapaamisia on jo tätä aikaisemmin tai myöhemmin. Asiakkaat käyvät Breikissä 1–7 kertaa viikossa.

Tällä hetkellä Breikillä on hoitosuhteessa yhteensä 200 asiakasta pk-seudun eri kunnista. Palvelualuejohtaja Pirjetta Salomäki sanoo, että Breikin sijainti Metsälässä on hyvä.

– Tämä on hyvällä sijainnilla Tuusulanväylän ja pääradan lähellä. Osa henkilökunnasta ja asiakkaista toki kokee, että tänne on entistä hankalampi tulla. Linja 51:n reittimuutos on ollut ikävä asia.

 – Neliöitä on yli puolet enemmän kuin Alppikadulla, jossa oli kaksi yksikköä. Nyt yhdessä yksikössä on kolme toimipistettä, joilla kaikilla on omat sisäänkäynnit.

Breikki Helsinki sijaitsee Metsälän teollisuusalueella lähellä omakotitaloaluetta. Salomäen mukaan asukkaat ovat olleet huolissaan muun muassa siitä, miten kouluun kulkevien lapsien pitää reagoida korvaushoidon asiakkaisiin.

– Naapurustotapaamisissa kerroimme yksikön toiminnasta ja keskustelimme yhdessä muun muassa siitä, miten lapsia tuetaan kaupunkiympäristössä liikkuessa, Salomäki kertoo.

Lähialueen asukkaille järjestettyjä naapurustotapaamisia tullaan jatkamaan. Breikissä järjestetään myöhemmin myös avoimet ovet.

Breikki on osa Diakonissalaitoksen Hoivan toimintaa.

Huumeklinikan asiakkaat herättävät pelkoa Puu-Vallilassa – koteihin tunkeutuvia varkaita kyttäävä Terttu, 68: "Tilanne on paha"

Asunnottomien kriisikeskukselle hulppeat tilat tyhjäksi jääneestä ravintolasta Itä-Pasilassa, naapurit seuraavat valvontakameroista – "Arvasin, että tulee riesaa"

Jonttu, 34, käytti amfetamiinia ensimmäisen kerran lapsena – tulee ensi kesänä tutuksi Helsingin metron matkustajille: "Uskomme, että läsnäolomme tuo turvallisuutta"

Tietoa korvaushoidosta

Opioidiriippuvuus on krooninen aivosairaus, jossa keskushermosto on sopeutunut opioidien jatkuvaan runsaaseen vaikutukseen, eikä elimistö enää toimi normaalisti niitä ilman. Säännöllinen korvaushoitolääkitys estää vieroitusoireiden syntymisen sekä ylläpitää henkilön toimintakykyä ilman huumaavaa vaikutusta.

Korvaushoito on ainoa tutkittu opioidiriippuvuuden hoitomuoto, joka lisää hoidossa pysymistä, mikä mahdollistaa kuntoutumisen sekä vähentää laittomien opioidien käyttöä, rikollisuutta, kuolleisuutta ja HIV-riskikäyttäytymistä.

Lähde: Breikki

Kymmeniä neuloja ja ruiskuja kerätään Helsingissä maasta päivittäin – "Korvaushoitopisteestä asiakkaat valuvat sitten läheiseen puistoon"

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut