Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pitäjänmäkeen asuntoja 1 200 asukkaalle ja 240-paikkainen päiväkoti– myös vanhoja rakennuksia suojellaan

Kutomotiellä suunnitellaan vanhojen, Stockmannin käytössä olleiden 1990-luvulla rakennettujen työpaikkarakennusten muuttamista pääosin asuntokäyttöön.

Pitäjänmäentien varrelle suunnitellaan myös uudisrakentamista. Tarkoitus on, että sekä uusiin että vanhoihin rakennuksiin varataan tiloja myös liike- ja toimitiloille. Asukasmäärän lisäys on noin 1 200 henkilöä.

Osa rakennuksista säilytetään. Selvitysten perusteella entinen huoltoasemarakennus ja siihen liittyvä mainostorni sekä niin kutsuttu ateljeerakennus asuntosiipineen suojellaan. Myös lämpökeskuksen tiilinen savupiippu suojellaan kaupunkikuvallisena maamerkkinä ja muistona alueen historiasta.

Kaava-alue sijaitsee Pitäjänmäessä keskeisellä paikalla alueen pääkadun, Pitäjänmäentien, varressa tulevan raidejokerin pysäkin yhteydessä

Talin liikuntapuiston alueella olevan paikoitusalueen kohdalle on lisäksi kaavoitettu tontti uudelle 240 lapsen päiväkodille Kutomokujan päähän.

Kaavaratkaisun yhteydessä on laadittu liikennesuunnitelma. Kutomotien varteen on suunniteltu jalkakäytävät, kadunvarsipaikat ja katupuuistutukset ja Kutomokujan risteyksen kohdalle korotettu suojatie. Kutomokujan päähän on suunniteltu uusi kääntöpaikka ja sen läntiseen reunaan päiväkotitontille johtava jalkakäytävä. Stockmannintie on muutettu jalankululle varatuksi kaduksi.

Kaupunginhallitus käsittelee maanantaina Pitäjänmäen Kutomotie 1 ja 9 ja lähialueen asemakaavan muuttamista. Lopullisen päätöksen asiasta tekee valtuusto.