Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Nyt on rokotteita! Näin Hus-alueella pääsee koronarokotukseen

Uudellamaalla ei kärsitä koronarokotteiden pulasta. Hus Apteekki pystyy toimittamaan koronavirusrokotteita kuntiin menekkiä vastaavat määrät, koska varastossa on runsaasti Modernan ja BioNTech-Pfizerin koronavirusrokotteita.

– Rokotteiden saatavuus ei ole esteenä rokotusten etenemiselle, tiedotteessa kertoo toimialajohtaja Kerstin Carlsson Hus Apteekista.

Husin apulaisylilääkäri Eeva Ruotsalainen muistuttaa, että rokotteen ottaminen on kaikille mahdollista. Ajan voi varata koronarokotusaika.fi-palvelussa. Ajanvarausjärjestelmä on yhteinen koko Hus-alueella.

Sen lisäksi monissa kunnissa rokotukseen pääsee myös ilman ajanvarausta pop up tai walk in -rokotuspisteissä.

Toisen rokoteannoksen voi nykyään saada kuusi viikkoa ensimmäisen rokotteen jälkeen. Tähän aikaväliin on siirretty kaikissa Hus-alueen kunnissa.

Rokotettava voi itse käydä aikaistamassa toisen annoksen ajankohtaa samassa Koronarokotusaika.fi-palvelussa, jossa varasi jo ensimmäisen rokotteensa ajankohdan.

– Kaksi rokoteannosta antaa erinomaisen suojan sairaalahoitoa vaativaa vakavaa koronavirustautia vastaan, Ruotsalainen korostaa.

– Olemme valmiina käynnistämään kolmansien rokoteannosten antamisen nopealla aikataululla THL:n määrittelemille ryhmille. Toivottavasti päätös saadaan pian, jatkaa Ruotsalainen.

Lue myös: THL:n tutkimus: Täyden rokotussarjan teho erinomainen vakavaa koronatautia vastaan, tulokset samoja myös kahta eri rokotetta saaneilla – jatkossa tutkitaan pitkäaikaista suojaa

Lue myös: Hus: Kolmannella rokotuskierroksella ensimmäisinä rokotettaviksi samat ryhmät kuin ensimmäisellä kierroksella