Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Kuva: Sari, 54, pakeni Kalasataman rajua tulipaloa kotinsa ikkunasta – "Laitoin vaatteet päälle ja loikkasin ulos"

Ruokakaupan tulipalo säikäytti monet Kalasataman asukkaat viime yönä. Pelastuslaitoksen mukaan raju, mutta nopeasti sammutettu palo sai alkunsa henkilökunnan taukotilan keittiöstä.

Wolt Market -ruokakauppa sijaitsee osoitteessa Kalasatamankatu 15. Samassa talossa asunut Sari Tenhunen, 54, oli katsomassa sängyssä televisiota, kun hän havahtui voimakkaaseen hälytysääneen kello 23:n jälkeen.

– Suljin television ja ymmärsin, ettei ääni tule sieltä. Katsoin ovisilmästä ja näin ihan kauheasti savua. Avasin oven ja rappukäytävä oli harmaana. Vedin oven äkkiä kiinni, Tenhunen muisteli viime yön tapahtumia.

Tenhunen asuu talon toisessa kerroksessa. Sisäpihan puolelta katsottuna kerros on ensimmäinen.

– Huomasin, että takapihalle oli kerääntynyt porukkaa. Ihmiset sanoivat, että älä mene rappukäytävään. Laitoin yöpaidan päälle, otin kännykän mukaan ja loikkasin ulos. Olin laittanut yöpuvun päälle myös ulkovaatteet. Olin soittamassa hätänumeroon 112, mutta huomasin että apua oli jo hälytetty.

Ulkona Tenhunen huomasi, että Wolt Marketista tuli "kauhea harmaa savupilvi". Hän kuvasi myös kännykällään videota pelastustöistä.

– Aikamme siinä ulkona sitten olimme. Osa pääsi kerhohuoneeseen lämmittelemään. Puolen yön jälkeen pääsin takaisin kotiini. Savun haju tuntui edelleen nenässä, mutta en usko että asuntoon tuli savuhaittoja.

– Tilanne oli hyvin pelästyttävä, mutta helpotus tuli kotiin pääsyn jälkeen.

Pelastuslaitoksen mukaan tulipalo ei aiheuttanut henkilövahinkoja. Kalasataman Wolt Market on suljettu tulipalon vuoksi toistaiseksi.

– Tulipalo aiheutti ainoastaan aineellisia vahinkoja. Niiden kokoluokkaa on tässä vaiheessa vaikea arvioida tarkasti. Olemme pidentäneet muiden Helsingin Wolt Marketien toimitusaluetta toistaiseksi. Meille kaikista tärkeintä on, että ihmiset ovat turvassa, Wolt Market Kalasataman Store Manager Jussi Uusitalo sanoo.

Uusitalo keroo, että myymälä oli suljettu palohälytyksen aikaan, ja henkilökunta oli poistunut jo tiloista.

Kalasataman Wolt-kaupassa syttyi raju tulipalo

Helsinkiläisen kerrostalon palohälytin alkoi soida keskellä yötä, eikä kukaan tiennyt mistä sen saa hiljennettyä – Palotarkastajalta selkeä viesti

Katveessa kuuluu vain kahinaa – Väestöhälytin ei kuulu esimerkiksi tähän puistoon Helsingissä: "Totta kai olettaa, kun on hälyttimet, että ne myös toimivat"

Juttua päivitetty 14.9. klo 11 Woltin kommenteilla.

Juttua päivitetty 14.9. klo 11.35. Asukas kertoi pukeneensa myös ulkovaatteet yövaatteiden päälle.