Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hoitokoti avautuu ex-hotelliin Vuosaaressa 2023 – mittava saneeraus jo käynnissä

Rakennukset: Aavehotellinakin tunnettu Vuoranta on jo saneerauksen alla. Alueen merimaisemista pääsevät tulevina vuosina nauttimaan ikäihmiset.

Vuosaaressa merenrannalla sijaitseva Alkon entisenä koulutuskeskuksena, hotellina ja viimeisimmin vastaanottokeskuksena tunnettu ja suojeltu rakennus Vuoranta korjataan hoivakodiksi. Täysremontin jälkeen tiloissa käynnistää toimintansa Hoitokoti Päiväkumpu.

Pitkään käyttämättömänä olleen Vuorannan saneeraustyö on mittava. Kohteen kehittämisestä vastaa Guud Invest ja sen omistaa Evli Pankin hoivakiinteistörahasto Evli Healthcare I.

Uniikkia kohdetta lähdettiin aktiivisesti suunnittelemaan ikäihmisten palvelutaloksi. Remontti on jo käynnistetty sisäpuolen purkutöillä kesällä 2021. Uusi hoitokoti aloittaa toimintansa Vuorannassa alkuvuodesta 2023.

Valmistuessaan Vuoranta tarjoaa Päiväkummun asukkaille ensiluokkaiset tilat merellisillä näkymillä. Kohteeseen tulee 31 tehostetun palveluasumisen asukashuonetta ja 12 asuntoa palveluasumisen asiakkaille. Lisäksi Vuorantaan tulee pieni kahvila–ravintola.

Vuosaaren aavehotelli rapistui järkyttävään kuntoon: tällaista toimintaa sinne nyt suunnitellaan – Arkkitehdin mukaan purkaminen on kehnollekin rakennukselle viimeisin vaihtoehto

Hoitokoti Päiväkummulla on ollut yrityksen perustamisesta lähtien Vuosaaressa oma yksikkö, jonka toiminta siirtyy kokonaisuudessaan Vuorantaan.

– Tulemme vaalimaan kohteen upeita maisemia ja historiaa niin tilojen kuin palvelujenkin suunnittelussa. Haluamme tukea ajattelua, että jos yksi perheenjäsen on hoitokodissa, niin koko perheellä on myös koti siellä. Vuorannassa on ajatuksena järjestää esimerkiksi perheillallisia, joiden järjestelyissä keittiömme voi olla mukana, kuvailee Päiväkummun toimitusjohtaja Anne Kangas.

Vuorannan historia on merkittävä. Kohteen on suunnitellut arkkitehti Helmer Stenros yhdessä vaimonsa, sisutusarkkitehti Pirkko Stenrosin kanssa. Alkon koulutuskeskus aloitti tiloissa toimintansa vuonna 1970, ja toiminta jatkui vuosituhannen vaihteeseen saakka. 1990-luvun alkupuolelta lähtien kiinteistön hotellitoimintaa operoi Sodexho ja kiinteistö jatkoi toimintaansa hotellina vuoteen 2010 saakka. Vuosina 2015−2016 tilat toimivat vastaanottokeskuksena. Vuoranta oli myös välillä venäläisomistuksessa.

Autiohotellin ympärille uutta elämää Helsingissä – kerrostaloja meren rantaan ja rantareitti, katso kuvat suunnitelmista

Talvella 2021 Vuoranta siirtyi takaisin suomalaisomistukseen.

– Paikka on todella ainutlaatuinen, meri ja vuodenaikojen vaihtelu ovat hoivakodin asukkaille jatkuvasti läsnä, kertoo kehittäjän edustaja Guud Investin Ate Klemetti.

Arvorakennusta kaupataan jälleen Vuosaaresssa – ollut tyhjillään jo vuosia

Päiväkumpu on 2001 perustettu helsinkiläinen, ikäihmisille hoivapalveluja tuottava perheyhtiö, jonka aikanaan perusti Anne Kankaan äiti Irma Väätäinen ja hänen kaksi sisartaan. Irma Väätäinen toimii edelleen Päiväkummun hallituksen puheenjohtajana, muutoin perustajasisarukset ovat jo eläkkeellä. Anne Kangas on ollut toiminnassa mukana alusta alkaen ja talousjohtajana toimiva Annen veli Ville Väätäinen tuli yritykseen mukaan pian käynnistymisen jälkeen.

– Oma isoäitini on hoidettu meidän Vuosaaren ensimmäisessä hoitokodissa. Rakennamme Vuorannan kohdetta sellaiseksi, jossa voisin olla itse hoidossa – tai jossa äitinikin viihtyisi, toteaa Kangas.

Itä-Helsingin kuuluisa retrohotelli laajentaa – luvassa toistasataa uutta huonetta

Merenrannalle 45 uutta vuokra-asuntoa Helsingissä – käytössä rantasauna ja tenniskenttä

9 vastaanottokeskusta suljetaan Helsingissä ja Uudellamaalla – Nämä paikat jatkavat