Kaupunki aikoo istuttaa Koskelaan muistopuun – isompi muistomerkki vastatuulessa: "Rikoksen vaaliminen ei ole perusteltua"

Koskelan sairaala-alueen läheisyyteen haluttaisiin muistomerkki lasten oikeuksille. Arkistokuva. Päivi Tuovinen
Aapo Siippainen

Aapo Siippainen

Kaupunki saattaa istuttaa muistopuun Koskelan murhapaikan läheisyyteen tulevaan Rohtotarhaan.

Kaupungin mukaan muistopuulla voitaisiin juhlistaa lasten oikeuksia ja muistuttaa niistä.

16-vuotias poika murhattiin sairaala-alueella viime vuoden joulukuussa.

– Se voidaan istuttaa myös osana kiusaamisen estämisen ja väkivallattomuuteen liittyvää työtä yhdessä koulujen ja eri järjestöjen kanssa, sanoo kaupunkitila- ja maisemasuunnittelupäällikkö Jussi Luomanen.

Muistopuun istuttaminen on Luomasen mukaan ajankohtaista siinä vaiheessa, kun Rohtotarha-puiston viherrakennustyöt ovat loppusuoralla.

– Tähän hetkeen kuluu vielä joitakin vuosia. Tarkempaa aikataulua en pysty kertomaan.

Kaupunkiympäristölautakunta linjasi syyskuussa, ettei Koskelaan ole kuitenkaan tulossa Lasten oikeuksien puistoa, josta kaupunginvaltuutettu Pia Pakarinen (kok.) jätti aloitteen viime maaliskuussa.

– Rikoksen muiston vaaliminen virallisessa nimessä ei ole perusteltua, kaupunkiympäristölautakunnan lausunnossa sanotaan.

Lautakunta totesi myös, ettei "YK:n yleismaailmallisen lapsen oikeuksien sopimuksen nimen valjastaminen viralliseksi paikannimeksi valtuustoaloitteessa esitetyllä tavalla" ole hyväksyttävää.

Muistomerkin oli tarkoitus muistuttaa kiusaamisen ja väkivallan ehkäisemisen tärkeydestä.

Kaupunkiympäristölautakunnan mukaan myöhemmin voidaan pohtia nimiä, jotka kunnioittavat esimerkiksi väkivallan ja onnettomuuksien uhreja yhtä yksittäistä tapausta laajemmin.

Seuraavaksi Pakarisen aloitetta käsitellään kaupunginhallituksessa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut