Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Yli 2500 rynnisti varaamaan Helsinkiin tulevia luksusasuntoja, erikoisen rakennuksen taustalla Kiasman suunnitellut arkkitehti – asukkaiden käyttöön oma elokuvateatteri ja viinikellari

Töölöön Taivallahden rantaan rakennettava Meander-niminen talo on herättänyt suurta kiinnostusta.

Ennakkovaraajien listalle on rekisteröitynyt jo yli 2500 henkilöä, kertoo rakennuttaja Newil & Bau.

Meanderin asuntopohjat julkaistaan torstaina ennakkovaraajiksi rekisteröityneiden kesken.

Meanderin on suunnitellut Kiasmastakin tuttu huippuarkkitehti Steven Holl. Suomessa kumppanina toimii Ark-House Arkkitehdit.

Uudisrakennuksen julkisivu verhoillaan puulla ja sitä täydentää julkisivua kiertävä lasitus. Arkkitehti sanoo muodon muistuttavan mutkittelevaa jokea.

– Idea oli tehdä kaikkea muuta kuin laatikkomainen talo, joten valitsin muodoksi meanderoivan joen, jossa kaartuva runko muodostaisi tiloja sekä sisälle että pihalle. Toinen ajatus oli nostaa talon mittakaavaa matalasta päädystä hitaasti ylös naapuritalon korkeudelle, aina merinäkymiin asti. Se loi mahdollisuuden myös erilaisille asuntotyypeille, Holl kertoo tiedotteessa.

Meanderissa on neljää erilaista asuntotyyppiä: kompaktit kaupunkiasunnot, tilavat perheasunnot, edustusasunnot ja jopa kuusi metriä korkeat loft-asunnot omalla asuntopihalla.

– Pidän siitä, että asuntovalikoimaan on tehty myös eri kokoluokkien asuntoja. Ei vain luksusasuntoja, Holl sanoo.

Talon pihakansi on autoton ja tontille louhitaan 76-paikkainen, sähkölatausvalmiudella varustettu autohalli yhteiskäyttöautoineen. Maan alla sijaitsevat myös taloyhtiön oma elokuvateatteri sekä viinikellari.