Yli 2500 rynnisti varaamaan Helsinkiin tulevia luksusasuntoja, erikoisen rakennuksen taustalla Kiasman suunnitellut arkkitehti – asukkaiden käyttöön oma elokuvateatteri ja viinikellari

Kiasman suunnitellut arkkitehti Steven Holl sanoo, että Meander muistuttaa mutkittelevaa jokea. Newil & Bau
Aapo Siippainen

Aapo Siippainen

Töölöön Taivallahden rantaan rakennettava Meander-niminen talo on herättänyt suurta kiinnostusta.

Ennakkovaraajien listalle on rekisteröitynyt jo yli 2500 henkilöä, kertoo rakennuttaja Newil & Bau.

Meanderin asuntopohjat julkaistaan torstaina ennakkovaraajiksi rekisteröityneiden kesken.

Meanderin on suunnitellut Kiasmastakin tuttu huippuarkkitehti Steven Holl. Suomessa kumppanina toimii Ark-House Arkkitehdit.

Asunnoissa on kiinnitetty erityistä huomiota valaistukseen. Newil & Bau

Uudisrakennuksen julkisivu verhoillaan puulla ja sitä täydentää julkisivua kiertävä lasitus. Arkkitehti sanoo muodon muistuttavan mutkittelevaa jokea.

– Idea oli tehdä kaikkea muuta kuin laatikkomainen talo, joten valitsin muodoksi meanderoivan joen, jossa kaartuva runko muodostaisi tiloja sekä sisälle että pihalle. Toinen ajatus oli nostaa talon mittakaavaa matalasta päädystä hitaasti ylös naapuritalon korkeudelle, aina merinäkymiin asti. Se loi mahdollisuuden myös erilaisille asuntotyypeille, Holl kertoo tiedotteessa.

Taloon on suunniteltu oma elokuvateatteri. Newil & Bau

Meanderissa on neljää erilaista asuntotyyppiä: kompaktit kaupunkiasunnot, tilavat perheasunnot, edustusasunnot ja jopa kuusi metriä korkeat loft-asunnot omalla asuntopihalla.

– Pidän siitä, että asuntovalikoimaan on tehty myös eri kokoluokkien asuntoja. Ei vain luksusasuntoja, Holl sanoo.

Talon pihakansi on autoton ja tontille louhitaan 76-paikkainen, sähkölatausvalmiudella varustettu autohalli yhteiskäyttöautoineen. Maan alla sijaitsevat myös taloyhtiön oma elokuvateatteri sekä viinikellari.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut