EräViikingit joutuu palaamaan Vantaalle – "Mosahallissa olisi tiivis tunnelma, Myyrmäkeen on täältä Tapanilasta haasteellista mennä julkisilla"

Salibandy: EräViikingit joutuu palaamaan Vantaan Myyrmäkeen.

Helsinkiläinen salibandyseura EräViikingit joutuu pelaamaan Vantaan Energia-areenalla, koska sääntöjen mukaan F-liigajoukkueen kotihalliin pitää mahtua yli 800 katsojaa. Poikkeusluvalla voi pelata pienemmissäkin saleissa.

Viime kaudella EräViikingit pelasi Mosahallissa, koska keväällä ei saanut ottaa yleisöä otteluihin.

– Mosahallissa olisi tiivis tunnelma. Myyrmäkeen on täältä Tapanilasta haasteellista mennä julkisilla, joukkueen kokeneeseen kaartiin kuuluva F-liigan tähtipelaaja ja nelikertainen maailmanmestari Jani Kukkola harmittelee.

Seuran perinteiseen kotihalliin mahtuu runsaat viisisataa katsojaa. Energia Areena on yksi Suomen hienoimmista sisäpelihalleista, jossa on myös pandemia-aikana mahdollista pitää hyvät turvavälit.

– Hienot puitteethan siellä on. Peli on kuitenkin edelleen salibandyä; pallo on pyöreä ja pelialue sama, Kukkola väistää väitteen, että joukkuetta haittaa Vantaalla pelaaminen.

EräViikinkien viime kausi oli pettymys, joukkue jäi pudotuspelien ulkopuolelle. Täksi kaudeksi meno on muuttunut. Tavoite on selkeä: runkosarjan päätyttyä pelit jatkuvat pudotuspeleissä.

35-vuotias hyökkääjä Kukkola on tyytyväinen nykyiseen joukkueeseen. Hänen lisäkseen kokemusta edustavat kaksi muuta maailmanmestaria, Lauri Kapanen ja Mika Moilanen.

– Meillä on laaja materiaali kolmeen hyvään kenttään. Pelitapa on viime kautta aktiivisempi, menestystä hamutaan.

Kukkola ei itse ole vielä ennättänyt miettimään uran lopettamista. Hyökkääjä pelasi aiemmin lähes kokopäivätoimisesti toimien päivisin ohjaajana seurassa. Nyt on uusi työ ystävän yrityksessä, ajatukset eivät koko ajan pyöri salibandyn parissa.

– Pelataan niin kauan, kun on hauskaa. Vuosi kerrallaan.

Kokeneen maailmanmestarin testitulokset ovat historian parhaat. Kukkola on onnistuneesti muuttanut omaa valmistautumistaan tähän kauteen.

– Kovaa on menty. Olen vähentänyt voimaharjoittelua ja keskittynyt enemmän kestävyyteen sekä juoksemiseen.

Kukkola haluaisi lopettaa oman maajoukkueuransa joulukuussa Hartwall-areenalla pelattaviin MM-kotikisoihin. Hän kuuluu harvinaiseen porukkaan, tiettävästi vain kolme suomalaista pelaajaa on nostanut mestaruuskannua neljä kertaa: Juho Kivilehto ja Mika Kohonen Kukkolan lisäksi.

Mikä voitoista on jäänyt parhaiten mieleen?

– Kotikisojen voitto on vahvasti mielessä, tunnelma oli jotain ainutlaatuista. Toki ensimmäinen mestaruus tietysti, mutta olin silloin ihan räkänokka, Kukkola naurahtaa.

Analyysi

Takana historiallisen heikko kausi

EräViikingit pullahti viime keväänä historiansa ensimmäisen kerran ulos pudotuspeleistä.

Viime kauden valmentaja Bengt Lodenius lopetti keväällä työkiireidensä takia. Uusi valmentaja Tomi Rastas on tuonut eloa ryhmään. Valmentajavaihdoksen myötä harjoitusten vauhti ja vaatimustaso on aiemmasta selkeästi noussut.

Joukkueessa on peräti kolme entistä maailmanmestaripelaajaa, joten kokemusta pitäisi olla riittämiin. Liigaseuran puolustus on selvästi keskikastin muita joukkueita parempaa. Joukkueessa on useampiakin pelaajia, jotka taistelevat paikasta joulukuun MM-kotikisoihin. Se tuo virtaa ja sähinää joukkueen pelaamiseen.

EräViikinkien heikkous löytyy erikoisesta paikasta; Pohjois- ja Itä-Helsinkiin profiloitunut seura joutuu pelaamaan kotiottelunsa Vantaalla Energia-areenalla.

Jari Kostiainen

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut