Kasin katutyöt laajenevat maanantaina Töölössä  – luvassa louhintaa, porauksia ja räjäytyksiä

Kasi ratikan katutöiden työmaa siirtyy uuteen vaiheeseen Runeberginkadulla ja Ruusulankadulla Töölössä ensi maanantaina.

Vesihuollon rakentaminen Runeberginkadulla edellyttää louhintaa, porauksia ja räjäytyksiä, jotka alkavat maanantaina Runeberginkatu 56 kohdalta ja etenevät kohti Töölöntoria. Töitä tehdään päivisin kello 7–19.

Maanantaina töiden painopiste siirtyy Töölössä Mannerheimintien risteyksestä Runeberginkadulle ja Ruusulankadulle.

Työmaa-alue laajenee Runeberginkatua pitkin Ruusulankadun risteyksestä kohti Töölönkatua ja etenee syksyn sekä talven aikana aina Töölöntorille asti.

Runeberginkadulla työmaa sijaitsee syksyllä pääosin kadun pohjoislaidalla, mutta kaivannot ovat mahdollisia myös muissa kohdissa vielä loppuvuoden aikana. Ruusulankadulla työ etenee Runeberginkadun risteyksestä kohti Sibeliuksenkatua aluksi kadun länsilaidalla.

Kasin katutöitä tehdään kolmella erillisellä alueella, joista Kallion alueen eli Helsinginkadun, Läntisen Brahenkadun ja Kaarlenkadun työt ovat nyt laajimmillaan. Alueella rakennetaan uusia raitiokiskoja Kaarlenkadun risteyksestä Sturenkadun risteykseen vielä syyskuussa.  Syksyn aikana rakennetaan vesihuoltoa, kiveyksiä, asfaltointeja sekä tehdään sähkö- ja ulkovalojen kaapeleihin liittyviä töitä.

Työt aiheuttavat merkittävää hidastusta liikenteelle Helsinginkadun alueella loppuvuoteen. Jäljelle jäävät asfaltointi- ja kiveystyöt jatkuvat ensi keväänä.

Kasin katutyöt eli Caloniuksenkadun, Helsinginkadun ja Runeberginkadun perusparannus on remontti, joka ulottuu raitiolinjan 8 reitillä Kallioon ja Töölöön. Tarkoitus on nopeuttaa raitiolinjan 8 kulkua ja tehdä kävelystä ja pyöräilystä mukavampaa ja turvallisempaa. Samalla uusitaan kadun alla kulkevat, yli sata vuotta vanhat vesiputket ja muu kunnallistekniikka. 

Töiden on määrä valmistua alkuvuodesta 2023.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut