Nyt tuli THL:ltäkin suositus kolmanteen rokotteeseen – Tämä ryhmä vuorossa välittömästi

Kuvituskuva. Pekka Ruissalo

Sirpa Repo

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) ohjeistaa kuntia tarjoamaan kolmatta koronarokotusta osana perusrokotussarjaa niille 12 vuotta täyttäneille, joiden elimistön immuunivaste on taudin tai sen hoidon vuoksi voimakkaasti madaltunut.

Heitä voidaan alkaa rokottaa välittömästi.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri kertoi jo varhemmin tänään, että se aloittaa kolmannen rokotekierroksen, vaikka sen mahdollistava asetus ei ole vielä voimassa. Asiasta päätti Uudenmaan alueellinen koordinaatioryhmä.

– Tutkimusten mukaan voimakkaan immuunipuutteisille kaksi rokoteannosta ei riitä suojaamaan riittävästi koronavirustaudilta. Heille suositellaan kolmen annoksen rokotussarjaa. Kolmas annos täydentää immuunipuutteisen perusrokotussarjan suojan valtaosalla riittävälle tasolle, kertoo tiedotteessa THL:n ylilääkäri Hanna Nohynek.

Kolmas annos voidaan antaa vähintään kaksi kuukautta toisen annoksen jälkeen. Lähtökohtaisesti kolmas annos annetaan samalla valmisteella kuin toinen annos annettiin.

THL valmistelee ohjetta kolmannen rokoteannoksen antamisesta niille, jotka ovat saaneet koronarokotuksen rokotusjärjestyksen kärkipäässä 3–4 viikon annosvälillä.

Tähän ryhmään kuuluu koronapotilaiden parissa toimivaa terveydenhuoltohenkilöstöä sekä muun muassa hoivakotien iäkkäitä asukkaita ja heitä hoitavia työntekijöitä. Heistä suuri osa rokotettiin nykyistä lyhyemmällä annosvälillä tämän vuoden alkupuolella.

Muiden väestöryhmien osalta THL tarkastelee kolmannen rokoteannoksen tarvetta myöhemmin syksyllä.

Kommentoi

Mainos: Helsingin Uutiset

Pääkaupungin keskusta on edelleen the place to be – katso tästä ytimen tarjonta

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut