Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Tällä hetkellä meillä ei ole vahvistettua aikataulua" – Uuden Lidlin avaaminen Vallilaan viivästyy

Konepaja: Lidlin avaaminen Vallilaan otti takapakkia.

Konepajalle tulevan Lidlin valmistuminen on viivästynyt. Vuosi sitten Lidlistä kerrottiin Helsingin Uutisille, että noin 1100-neliöisen myymälän avajaisia vietettäisiin kesällä 2021.

Lidlille tarkoitettu vanha konepajahalli on työmaan ympäröimä, mutta mikään ei viittaa siihen, että myymälä valmistuisi aivan lähiaikoina.

– Konepajan Lidlin avaaminen on viivästynyt meistä riippumattomista syistä. Tulemme toimimaan kiinteistössä vuokralla ja tällä hetkellä meillä ei vielä ole kiinteistön omistajalta vahvistettua aikataulua. Tästä syystä emme vielä voi kertoa aikatauluista enempää, Lidlin viestintä kertoo sähköpostivastauksessa.

Lidl on sijoittumassa Bruno Granholmin kujan puoleiselle sivulle

Kiinteistön omistava The Train Factory Oy ei vastannut Helsingin Uutisten lähettämiin kysymyksiin. Yrityksen omistajiin kuuluu muun muassa Yhdysvaltain entinen Suomen suurlähettiläs Bruce Oreck.

Lidlin yhteyteen on haviteltu myös Alkoa, joka voisi korvata mahdollisesti suljettavan Itä-Pasilan Alkon.

–  Olemme selvittäneet Konepajaa yhtenä vaihtoehtona. Päätöksiä ei ole tehty, kuittaa Alkon palvelujohtaja Tatu Vanninen.

Lidlin avajaisia on odotettu ainakin Vallilassa ja Alppilassa kuumeisesti. Keskustelu aiheesta on vilkastunut, kun kesä vaihtui syksyksi.

– Asiasta on keskusteltu paljon muun muassa taloyhtiön Facebookissa. Luin jostain, että Lidl aukeaisi marraskuussa. En tiedä pitääkö se paikkaansa. Ihmiset suhtautuvat Lidliin kärsimättömästi, mutta positiivisen innostuneena. Ymmärrän, että korona ja vanha rakennus ovat aiheuttaneet viivästyksiä. Luotamme, että sieltä se vielä tulee, sanoo Konepajalla Jedi-koiraa ulkoiluttanut Vera Mikkilä, 50.

Konepajahallit rakennettiin 1900-luvun alussa. Helsingin Uutiset kertoi viime vuonna, että tarkat suojelumääräykset ja korona ovat hidastaneet uusien yritysten tuloa alueelle.

Mikkilä on asunut Konepajalla vuodesta 2016 lähtien. Hän toivoo, että keskeneräisyydestä ja etenkin hiekkakentän parkkipaikasta päästäisiin pian eroon.

– Viimeisen vuoden aikana alue ja sen rakentaminen ovat muuttuneet parempaan suuntaan. Kaupungilla on paljon hyviä suunnnitelmia muun muassa suuresta aukiosta.Toivottavasti ne valmistuisivat pian. Onneksi täällä on ollut paljon hauskoja väliaikaisia baareja.

Yhtenä esimerkkinä Mikkilä mainitsee ränsistyneeseen lasipalatsiin loppukesästä avatun Vallilan Varikko -klubin. Vuonna 1957 valmistuneeseen Konepajan lasipalatsiin halutaan asemakaavamuutoksella uutta ravintola- ja toimistotilaa. Rakennuksen omistaa Vallilan Ratapiha Oy.

The Train Factory Oy osti Konepajan kokoonpano- ja sähköjunahallin sekä maalaamon VR:ltä 11 miljoonalla eurolla vuonna 2018. Tiloissa toimii tällä hetkellä muun muassa Vallilan Kansallisteatteri, Bille Beino -padelhalli, Corona-baari ja ParkkiPaten parkkihalli.