Päätoimittaja Kannala: Helenin asiakkaat maksavat nyt yhtiön hitaista ympäristötoimista

Karri Kannala on Helsingin Uutisten päätoimittaja. Johanna Erjonsalo

Kaukolämmön hinta nousee Helenillä verrattuna edelliseen syyskauteen liki 30 prosenttia.

Helenin mukaan edelliseen syyskauteen verrattuna 29,9 prosentin hinnannousu johtuu vuoden alusta voimaan astuneista valmisteveromuutoksista sekä kohonneista päästöoikeuksien että polttoaineiden hinnoista.

Helsingin Uutisten päätoimittaja Karri Kannalan mielestä kaupungin omistaman energiayhtiön johdolla ja helsinkiläisillä poliitikoilla on nyt peiliin katsomisen paikka.

– Avainsana on päästöoikeus, jonka hinta on noussut ja nousee, kun ilmastonmuutosta yritetään hillitä. Yhä paljon saastuttavia fossiilisia polttoaineita käyttävä Helen saa nyt maksaa hitaista ympäristötoimistaan hintaa, mikä lopulta kolahtaa asiakkaan maksettavaksi.

Naapurissa on toimittu toisin. Vantaan Energia on ilmoittanut, ettei se nosta kaukolämmön hintaa, koska sillä ei ole siihen tarvetta.

– Samalla ihmettelen, että aiheesta ei ole Helsingissä vielä noussut sen suurempaa poliittista keskustelua, Kannala jatkaa.

– Helenissäkin merkittävää valtaa käyttävä vihreät on aktiivisesti ajanut helsinkiläisten lasten koulumaidon muuttamista kasvisjuomaksi, mutta samaan aikaan kivihiili on yhä kaupungilla korvaamaton energialähde.

Lue koko pääkirjoitus tästä.

Kommentoi

Mainos: Helsingin Uutiset

Pääkaupungin keskusta on edelleen the place to be – katso tästä ytimen tarjonta

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut