Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Kiusaamisvilkku kokeiluun valituissa kouluissa Helsingissä – sähköinen lomake ollut jo käytössä, ilmoitus pitää voida tehdä myös anonyymisti

Kiusaamisvilkku tulee kokeiluun valittuihin kouluihin Helsingissä. Kaupunginhallitus päätti asiasta maanantaina.

Suuri osa kiusaamistilanteista tapahtuu tutkitusti välitunneilla, ja kiusaamisvilkku on yksi käytännön työkalu kiusaamisen torjumiseen ja siitä ilmoittamiseen. Käytännössä kyse on napista, jota kuka tahansa voi painaa havaitessaan kiusaamista tai joutuessaan sen kohteeksi.

Kiusaamista tapahtuu myös esimerkiksi koulumatkoilla, netissä tai luokassa. Kiusaamisvilkun lisäksi onkin tarpeen toteuttaa laajasti Helsingin kiusaamisen vastaisen ohjelman (KVO13) toimenpiteitä, totesi kaupunginhallitus.

Helsingissä on ryhdytty kehittämään myös sähköisiä, laajemmin käytettäviä palautekanavia kiusaamisesta, väkivallasta, häirinnästä tai syrjinnästä ilmoittamiseen. Helsingin Uutiset kertoi Vantaalla käytössä olevasta sovelluksesta hiljattain.

Ahdistus ja yksinäisyys lisääntyivät – etenkin tytöt voivat aiempaa huonommin, selviää Kouluterveyskyselystä

Kiusaamisesta tulee voida ilmoittaa milloin tahansa, kaikkien asianosaisten toimesta ja nimellä tai anonyymisti. Tällä hetkellä vaihtoehto on kaupunginhallituksen lausunnon mukaan Wilmaan luotava kysymyslomake, jonka avulla lapsi, nuori tai hänen huoltajansa voi ilmoittaa kiusaamisesta, syrjinnästä tai häirinnästä. Lomake on ollut aiemmin koekäytössä kahdessa peruskoulussa.

Juttua muokattu kelo 17.01: Päivitetty juttuun opetustoimesta saatu tuore tieto, jonka mukaan Wilma--lomakkeen kokeilu kahdessa helsinkiläiskoulussa on jo päättynyt. Otsikko samalla muutettu vastaamaan uusinta tietoa.

Pitkän linjan kasvattaja hämmästelee koulukiusaamisen ympärillä käytyä keskustelua: ”Kurilla pelottelu on niin historiaa"

Sami Rousu itki luokassa, mutta opettaja vei vain tarmolla tuntia eteenpäin – Nyt hän työskentelee lehtorina yläkoulussa ja tietää, että yksi kysymys voi rikkoa jään

Erikoisryhmä ratkoo vaikeimpia koulukiusaamistapauksia Helsingissä – tapaukset ryhmälle ilmoittaa usein poliisi

Karu ilmiö korostuu nyt kouluissa – sekä kiusaajat että uhrit yhä useammin huono-osaisista perheistä