Jörn Donner ei saa nimikkokatua tai -puistoa Helsinkiin ainakaan vielä – muistamiselle muita tapoja

Kruununhaassa asuneen Jörn Donnerin muistoksi voitaisiin nimetä esimerkiksi puu tai penkki. Muistaminen voisi myös jotenkin liittyä Donnerin pitkään elämäntyöhön. Kuvituskuva. Arkisto/Armi Suojanen
Kaisa Paastela

Kaisa Paastela

Kulttuurivaikuttaja Jörn Donnerin muistoksi pitäisi nimetä julkinen reitti tai arvokas julkinen kaupunkitila, ehdottaa valtuustoaloite. Helsinkiläinen Donner (1933–2020) vaikutti myös kaupunkipolitiikassa.

Kaupunginhallitus totesi maanantaina, että Donnerin kuolemasta ei ole kulunut riittävän pitkää aikaa, että hänen muistamistaan virallisessa kaavanimistössä voitaisiin harkita. Yleisesti aikaraja on ollut noin viisi vuotta.

Kaavanimen sijaan voidaan pohtia nimikkotapahtuman järjestämistä tai muistolaattaa, nimikkopenkkiä tai -puuta. Muistaminen voisi olla myös Donnerin elämäntyöhön liittyvän sisätilan, kuten vaikkapa luentosalin, nimeäminen hänen mukaansa, kaupunginhallitus vastasi aloitteeseen.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut